SESTRE ŽRTVE ŽARKA LAUŠEVIĆA SU SE SAMO JEDNOM OBRATILE JAVNOSTI: Pomenule i krvnu osvetu

19:33

Na granici 0

Žarko Laušević 1993. godine izvršio je dvostruko ubistvo, a sestre jednog od mladića su se oglasile javnosti samo jednom.

SESTRE ŽRTVE ŽARKA LAUŠEVIĆA SU SE SAMO JEDNOM OBRATILE JAVNOSTI: Pomenule i krvnu osvetu
Prinskrin

Glumac Žarko Laušević je 1993. u jednom podgoričkom kafiću usmrtio Dragora Pejovića (20) i Radovana Vučinića (19) i ranio Andriju Kažića. Najpre je osuđen na četiri godine zatvora, a onda je Vrhovni sud Crne Gore to preinačio i osudio ga na 13 godina, da bi ga 2003. godine pomilovao tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić.

U julu 2009. godine su sestre pokojnog Radovana Vučinića poslale pismo ''javnosti Srbije''. Naime, Slavica Vučinić i Slavka Janošević su napisale da je jedino očekivanje porodice da Žarko Laušević do kraja odsluži pravosnažnom presudom dosuđenu kaznu, jer, kako su navele, ne ispunjava uslove za njeno smanjenje po bilo kom osnovu, te su navele da porodica Vučinić ne traži krvnu osvetu.

Printscreen/Youtube
 

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Od ubistva u kafiću ’Epl’ prošlo je 16 godina. Za to vreme, navodnoj osveti bili su dostupni i deca Žarka Lauševića i Branimir Laušević sa porodicom i njihova sestra, pa u jednom trenutku čak i sam Žarko. I? Šta im se dogodilo? Ništa i što se porodice Vučinić tiče - ništa im se i neće dogoditi - dodaje se u pismu.

Kako one smatraju, i sada se prenebregavaju ili iskrivljuju neke činjenice "iz te strašne noći, kako bi se umanjio značaj Lauševića i uvećao značaj postupaka ubijenih, odnosno Radovana Vučinića i Dragora Pejovića". Navele su i da smatraju da se ponovo u medijima navode "konstrukcije, kojima deo srpske tzv. kulturne javnosti i neki političari pokušavaju da događaj u podgoričkom kafiću prevedu kao divljaštvo grupe lokalnih mladića, koji su zasluženo dobili što su tražili od 'nedužnog' Žarka Lauševića i njegovog brata Branimira, pa čak i da se cele porodice Vučinić i Pejović prikažu kao 'gomila ludaka i divljaka željnih osvete", te da su te konstrukcije smišljene kako bi se stvorila klima za pomilovanje Lauševića.

Inače, nekadašnji predsednik Crne Gore i Vlade Savezne Republike Jugoslavije, sad već pokojni Momir Bulatović, jednom prilikom je izjavio da je odbio da pomiluje Lauševića.

- Da, odbio sam da pomilujem Žarka Lauševića. To je jako težak i tužan slučaj. Abolicija u takvim stvarima ima smisla ukoliko druga strana nema ništa protiv. U svakom krivičnom postupku postoji oštećena strana i nju morate da pitate. Žarko Laušević je jedan divan glumac i imali smo prilike da se družimo godinama. Užasno mi je teško što znam sve detalje toga, a po prirodi posla sam morao da znam. Dobio sam tu molbu za aboliciju. Kontaktirao sam porodice oštećenih i oni su rekli - ne. Vi nemate pravo, ni ljudsko, da napravite aboliciju - rekao je Bulatović svojevremeno za "Balkan info".

Izvor: REPUBLIKA

Komentari(0)

Loading