NAJPRLJAVIJU TAJNU HOTELSKIH SOBA OTKRILA SPREMAČICA: Ovo peremo jednom godišnje

22:03

Na granici 0

Od hotelskih spremačica se obično očekuje da čiste 15 do 20 soba tokom svoje osmočasovne smene, tako da, prostom računicom, to im daje u najboljem slučaju samo 20-30 minuta po sobi. Za to vreme čiste sobu, nameštaju krevete, menjaju posteljinu i peškire, iznose đubre, i još mnogo toga. Uz toliko posla, a tako malo vremena, mnogo toga može se figurativno (ali i bukvalno), gurnuti pod tepih.

NAJPRLJAVIJU TAJNU HOTELSKIH SOBA OTKRILA SPREMAČICA: Ovo peremo jednom godišnje
Shutterstock

Bivša hotelska spremačica Tara Ričardson, otkrila je pet stavki u većini hotelskih soba za koje je najmanja verovatnoća da će se dubinski očistiti tokom tipičnog sređivanja sobe. Ako ste skloni da ih koristite, posle ovog teksta, razmislićete dva puta.

Aparati za kafu

"Aparati za kafu se uglavnom samo površno čiste (brzo prskanje i brisanje), jer većina hotela više brine o izgledu i brzini, a ne o stvarnoj čistoći", kaže Ričardson.

"Aparati za kafu se retko dubinski čiste, što znači da ima mnogo bakterija, a ponekad čak i buđi koja raste unutra zbog ustajale vode i nepravilnog čišćenja."

Kante za led

Možda ste pomislili ako se koristi sa plastičnom kesom, kanta za led bi trebalo da bude u redu. Prema Tari, činjenica da vi koristite kesu i bacite je, ne znači da je svi koriste.

"Lično sam videla kante za led koje se koriste kao posudica za pse, kante za povraćanje itd., I generalno, kante se samo površno čiste", kaže ona.

"Voda ili led se sipaju, a onda se samo brzo osuši krpom za prašinu i možda sprejom sa bilo kojim univerzalnim sredstvom za čišćenje koje hotel daje osoblju."

Ćebad i jorgani

Ovo je možda teško izbeći, posebno tokom zimske sezone, ali Ričardson upozorava da se u većini hotela ćebad i jorgani vrlo retko peru i menjaju.

"Tamo gde sam radila, osim ako nije bilo vidljive fleke, ćebad, jorgani i prekrivači su se samo jednom godišnje nosili u vešernicu."

Ona dodaje da su samo tokom godišnjeg generalnog čišćenja očišćeni dodaci poput štitnika za dušeke i jastuke, prevrnuti dušeci ili oprani zidovi i zavese.

Peškiri i bade mantili

"Uvek su nam govorili da ih ne menjamo ako izgledaju čisto kako bismo sprečili da se unište od pranja kao i da vešernica ne bude preopterećena," kaže Ričardson.

Znajući šta sada zna, ona predlaže da nađete spremačicu na svom spratu i zatražite sveže peškire i mantile sa kolica jer su oni sigurno čisti.

Stakleno posuđe

"Tamo gde sam radila, čaše za piće i šoljice za kafu su jednostavno ispirane i obrisane u umivaoniku u kupatilu", kaže Ričardson.

"Nisu nam dali deterdžent za sudove niti je stakleno posuđe prikupljeno i odneto da se pravilno opere u mašini za pranje sudova."

Izvor: citymagazine

Komentari(0)

Loading