BELIVUK i MILJKOVIĆ SASLUŠANI PO ZAMOLNICI CRNOGORSKOG TUŽILAŠTVA: U vreme ubistava nismo bili u Crnoj Gori?

Alo Redakcija

14:11

Na granici 0

Vođe organizovane kriminalne grupe Veljko Belivuk i Marko Miljković, kao i pripadnik te grupe Nebojša Janković, saslušani su juče u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu po zamolnici crnogorskog tužilaštva, a u okviru istrage koju to tužilaštvo protiv njih vodi zbog dva ubistva i jedne otmice u Crnoj Gori.

BELIVUK i MILJKOVIĆ SASLUŠANI PO ZAMOLNICI CRNOGORSKOG TUŽILAŠTVA: U vreme ubistava nismo bili u Crnoj Gori?
foto: društvene mreže

Kako je Tanjugu rečeno u njihovoj odbrani, oni su negirali krivična dela za koja se terete i izneli svoju odbranu, tvrdeći da u vreme tih ubistava nisu ni bili na teritoriji Crne Gore i da nemaju nikakva saznanja u vezi sa uvistvima za koja ih tereti crnogorsko tužilaštvo.

Oni su saslušani po zamolnici Crne Gore u vezi sa ubistvima Damira Hodžića, Adisa Spahića i otmice Mila Radulovića zvanog Kapetan.
Belivuk organizator, ostali članovi

Advokat Dejan Lazarvić, branilac Belivuka i Miljkovića, preneo je novinarima posle saslušanja da je Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore njima, kao i Nebojši Jankoviću i Ratku Živkoviću na teret krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Legalno prelazili granicu?

Pročitajte još:

Pročitajte još:

„Belivuk ima svojstvo organizatora, a ostali članova. Belivuk, Miljković i Janković su izneli odbranu da nisu izvršili krivična dela i objasnili da tada nisu bili na teritoriji Crne Gore, da su legalno ušli na teritoriju Crne Gore i kada su se vratili u Srbiju“, naveo je Lazarević.

Nema dovoljno dokaza?

On je ukazao da je odbrana dobila samo naredbu o sprovođenu istrage crnogorskog tužilaštva, ali ne i kompletan materijal, izveštaj o DNK i fotografije, pa njegovi branjenici nisu mogli da se detaljno izjasne na navode iz naredbe o sklanjanju tela, krečenju kuće i uklanjanju tragova…

Nakon saslušanja okrivljeni su vraćeni u Okružni zatvor u Beogradu gde su u pritvoru od februara i terete se za niz krivičnih dela, među kojima je i šest ubistava.

Umešano 11 crnogorskih državljana?

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore vodi istragu u vezi sa tim ubistvima protiv Belivuka, Miljkovića i Jankovića, ali i protiv 11 svojih državljana.

Ovom istragom su, prema pisanju crnogorskih medija obuhvaceni Igor Božović, Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer, Radivoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Radoje Živković, Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković, Ratko Živković, Miloš Radonjić, Duško Roganovic i Vladimir Vučković.

Ubijen na drugom mestu?

Prema do sada prikupljenim dokazima, nakon što su u oktobru prošle godine u kuci nadomak Spuža osumnjičeni ubili Spahica i Hodžica, otetog Radulovića su premestili na drugo mesto i ubili, prenose crnogorski mediji.

Radulović ubijen u decembru?

Prethodno su od njega iznudili sve informacije vezane za delovanje „škaljarskog klana“, odnosno kriminalne grupe kojoj je on navodno pripadao. Radulović je, veruje se, ubijen, nakon dvomesečnog mučenja, u decembru prošle godine.

Nelegalan ulazak u Crnu Goru?

Belivuk i Miljković su, kako sumnja crnogorsko tužilaštvo , za vreme izvršenja navedenih krivičnih dela, nelegalno ušli u Crnu Goru mimo graničnih prelaza i bez dozvole državnih organa te zemlje. U Srbiju su se, navode tužioci, vratili na isti način.

Ubistva, otmice, oružije, droga?

Miljković i Belivuk su u pritvoru u Beogradu od februara i terete se za niz krivičnih dela, među kojima je i šest ubistava.

Uskoro će im biti zakazano suđenje pred Specijalnim sudom u Beogradu za pet ubistava, trgonivu grogom , otmice, oružje, dok je u toku istraga za šesto ubistvo Nikole Mitića.

Tanjug

Autor: Alo Redakcija

Komentari(0)

Loading