Isplivao snimak PUCNJAVE sa barikade na Belvederu: Milove komite naoružane pucale rafalima, policajci vikali: "Moramo se povući" (VIDEO)

Alo Redakcija

09:20

Na granici 0

U nedjelju, 5. septembra, mediji su objavili da je na barikadi na Belvederu došlo do upotrebe vatrenog oružja, uz napomenu da je informacija zvanično potvrđena.

Isplivao snimak PUCNJAVE sa barikade na Belvederu: Milove komite naoružane pucale rafalima, policajci vikali: "Moramo se povući" (VIDEO)
Foto: Printscreen/In4s

Radio i Televizija Crne Gore (RTCG) ekskluzivno objavljuje audio snimak na kojem se čuje komunikacija šefa Centra bezbjednosti Podgorica, Gorana Jokića, koji preko radio veze upozorava pripadnike policije da se čuju rafali na barikadi na Belvederu, tokom protesta na Cetinju 5. septembra, i govori im da pristupe proceduri zaštite u situacijama kada se na njih otvara vatra.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Do ekskluzivnog snimka, RTCG je došla tragom informacije da je na Belvederu došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane građana koji su se protivili ustoličenju mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Slijedi ekskluzivni audio snimak, na kojem se čuje da je na Belvederu došlo do upotrebe vatrenog oružja:


Na snimku se čuju pucnji iz vatrenog oružja i pirotehnike.

Jokić je rukovodio akcijom deblokade na Belvederu.

Ovaj snimak u posjedu je Uprave policije i biće predmet istrage.

 

RTCG saznaje da policija radi na identifikaciji osoba koje su pucale tokom policijske akcije 5. septembra.

Dio građana, koji se protivio ustoličenju Joanikija u Cetinjskom manastiru, je 4. septembra formirao barikadu na Belvederu, na putu Podgorica-Cetinje. Prilaze Prijestonici, iz pravca Podgorice i Budve, okupljeni su blokirali kako bi onemogućili dolazak patrijarha Porfirija i sveštenstva SPC u Prijestonicu.

Autor: Alo Redakcija

Komentari(0)

Loading