Crna Gora

09:45

23 novembra, 2021

NASTAVLJA SE RAT Krivokapić udario na Abazovića, Dritan bi da bude „kalif umesto kalifa“

Na predstavljaju kapitalnog budžeta i programa “Crna Gora odmah” premijer Zdravko Krivokapić je povodom eksploatacije šljunka iz reka, optužio je Upravu policije tvrdeći da njeni službenici namerno po dva sata kasne sa izlaskom na teren nakon prijava.

Foto: EPA

Upitan zašto je to tako, premijer je odgovorio da to pitanje nije za njega, već za direktora policije.

-Pošaljete policiju, prijavite to, ona dva sata namerno kasni. Zašto, pitajte direktora policije- rekao je Krivokapić na pres konferenciji.

On je rekao da je na Vladi raspravljano da se mora doći do zajedničkog odgovora.

-Do sada je bilo pojedinačno, ode inspektor pa se vrati ili ne sme da ode. Imate policiju koja kasni dva sata. Policiju na licu mesta koja ne vidi da je tovar prošao. Imate drugu inspekciju koja ne sme da se pojavi tamo. Zašto o tome ne pričamo? To su teme koje više zaslužuju pažnju. Zašto se neko od nekoga plaši? Plašite se od lopova, kad je to bilo u Crnoj Gori?- upitao je Krivokapić.

On je istakao da svaka tri minuta jedan kamion “sa Bemaks tablicama” ide od šljunka do “mesta odlaganja, da bi tako zavarao trag.”

-Preračunajte da taj jedan kamion košta 300 evra, pa će vam biti jasno o kakvoj se zloupotrebi radi. To je najveća zloupotreba prirodnih resursa u Crnoj Gori, mislim da šume još možda tu možemo gledati slično- rekao je Krivokapić.

“Rat” između Krivokapića i Abazovića koji tinja od ustoličenja Mitropolita Joanikija na Cetinju očito traje i dalje nesmanjenom žestinom. To potvrđuje i izjava predsjednika Vlade kojom je opet indiretno poslao poruku Abazoviću koji očito pretenduje da u skorije vreme zameni Krivokapića na poziciji premijera.

Policija je pre ove akcije obaveštavala nadležne organe, pa i samog premijera povodom situacije sa eksploatacijom šljunka ali da određene službe i inspekcije nisu htele da rade svoj posao i pravovremeno reaguju.

Nesporazumi između Krivokapića sa jedne strane, i Abazovića koji rukovodi bezbednosnim sektorom, sa druge strane, ostavljaju posledice i na rad i sinhronizaciju nadležnih organa koji odgovornost za propuste stalno prebacuju jedni na druge.

Borba

Pratite Region na Fejsbuku

Komentari (0)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.