Crna Gora

11:00

27 oktobra, 2021

„NEMOJ DA SE SVETIŠ ZBOG IZDAJE“ Pronađeno još snimaka u računaru Luke Bulatovića!

Članovi Odbora za bezbednost i odbranu pogledali su prekjuče nekoliko video-snimaka pronađenih u prenosnom računaru koji je ostavio stradali agent tajne službe Luka Bulatović, ali i čuli izjavu njegovog kolege koji je postavio prislušni uređaj u prostorije Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), saopšteno je crnogorskim medijima iz više izvora.

Foto: Printscreen

Osim snimka kojim se Bulatović posthumno obraća glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću, navodno odgledan je i onaj na kom je snimljena poruka za doskorašnjeg pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića.

Navodno, sa drugog snimka Lazoviću poručuje da se “ne sveti zbog izdaje”.

Prema istim informacijama, službenik Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) koji je postavio “bubicu”, na saslušanju u tužilaštvu rekao je kada je i po čijem naređenju to učinio.

Kazao je, tvrdi sagovornik , da nije znao da je u pitanju nezakonita aktivnost.

Izvori medija kazali su i da je Katnić odgovarajući članovima Odbora rekao da je Peruničić nalogodavac nezakonitog prisluškivanja, a da su snimci završavali i u Rusiji.

Sednica tog skupštinskog tela trajala je gotovo sedam i po sati, a saslušani su koordinator bezbednosnih službi i potpredsednik Vlade Dritan Abazović, v. d. vrhovnog državnog tužioca Dražen Burić, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, direktor ANB-a Dejan Vukšić i šef Specijalnog policijskog odeljenja Dragan Radonjić.

Članovi Odbora saglasili su se da je bezbednosna situacija u državi u značajnoj meri narušena i da postoji opravdana bojazan od daljeg urušavanja.

Čitajte Region i na Fejsbuku.

Komentari (0)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.