Severna Makedonija

20:01

23 novembra, 2021

OBJAVLJEN SPISAK PREŽIVELIH U STRAVIČNOJ NESREĆI U BUGARSKOJ! Poznato njihovo stanje

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije dobilo je zvaničnu potvrdu nadležnih institucija Bugarske o identitetu sedam preživelih putnika

Foto:Youtubeprintscreen/Milan Životić

Kako prenose albanski mediji, devojka S. B. (27) sa Kosova je jedna od poginulih u nesreći u Bugarskoj.

Na vesti o smrti mlade devojke reagovao je i gradonačelnik tog mesta.

– Tragedija, tuga, bol i suze! Ozbiljne vesti o nesrećnoj smrti u Bugarskoj 46 mladih Albanaca iz Severne Makedonije. U ovim teškim trenucima tuge i bola, izražavam iskreno saučešće porodicama onih koji su izgubili živote u tragičnoj nesreći u Bugarskoj i molim Boga da ima strpljenja sa mojom porodicom i da izleči povređene – napisao je on.

U međuvremenu, ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije dobilo je zvaničnu potvrdu nadležnih institucija Bugarske o identitetu sedam preživelih putnika.

Delimo spisak povređenih putnika, koji su dobrog zdravlja i trenutno su hospitalizovani u državnoj bolnici „Pirogov“ u Sofiji: Ebip Pajazitovski (24.09.1972), državljanin Severne Makedonije, Кula Jašarovska (16.06.1972), državljanka Severne Makedonije, Zulejha Jašarovska (12.05.2005), državljanka Severne Makedonije, Minir Jašarovski (06.01.1971), državljanin Severne Makedonije, Medina Ljutvij (21.05.1996), državljanka Severne Makedonije, Ljuljzim Sulejmani (04.05.1995), državljanin Srbije i Orhan Aliti (12.04.1976), državljanin Belgije – napisao je makedonski ministar inostranih poslova Bujar Osmani.

Svi su u dobrom zdravstevnom stanju.

Podsetimo, u saobraćajnoj nesreći na autoputu Sofija-Blagojevgrad, blizu sela Bosnek, noćas u 3:00 sata, zapalio se autobus sa severnomakedonskim registarskim tablicama, koji se vraćao iz Istanbula.

U toj nesreći poginulo je 46 putnika, a sedam povređeno.

Region.rs/Blic

Komentari (0)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.