PUTIN O NATO ZLOČINIMA NAD JUGOSLAVIJOM, IRAKOM I SIRIJOM: Radili su surove stvari bez ikakve reakcije Saveta bezbednosti

Alo Redakcija

09:11

Ostale vesti 0

On je podsetio na sukobe i probleme sa kojima se suočavala tadašnja Jugoslavija, ali je zapitao ko je dao pravo Amerikancima da bombarduju jednu evropsku prestonicu

PUTIN O NATO ZLOČINIMA NAD JUGOSLAVIJOM, IRAKOM I SIRIJOM: Radili su surove stvari bez ikakve reakcije Saveta bezbednosti
Foto:Youtubeprintscreen/NBC News

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin govorio je o geopolitičkom odnosu snaga u svetu i nekažnjivosti SAD za sve zločine koje su počinili širom sveta.

„Naši američki partneri, da ih tako nazovemo, prethodnih godina su, kako bi navodno osigurali svoje interese i svoju bezbednost, hiljadama granica daleko od svoje teritorije, radili su surove stvari bez ikakve reakcije Saveta bezbednosti UN.  Jugoslavija je bombardovana – pod kojim izgovorom? Gde je Jugoslavija, a gde su SAD? Uništili su tu državu“, rekao je danas Putin na proširenom sastanku kolegijuma Ministarstva odbrane Ruske Federacije, piše RIA Novosti.

On je podsetio na sukobe i probleme sa kojima se suočavala tadašnja Jugoslavija, ali je zapitao ko je dao pravo Amerikancima da bombarduju jednu evropsku prestonicu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

„Niko! Oni su sami to odlučili, a sateliti su potrčali za njima i klimali glavom. To je sve međunarodno pravo“, rekao je Putin.

Predsednik Rusije je dodao da su Amerikanci ušli i u Irak, razorili tu zemlju i stvorili od nje leglo međunarodnog terorizma.

„Onda se pokazalo da su ih „obaveštajni podaci izneverili“. A kako su ušli u Siriju, šta, uz dozvolu Saveta bezbednosti? Ne. Rade šta god hoće“, rekao je Putin.

Region.rs

Autor: Alo Redakcija

Komentari(0)

Loading