JANEZ JANŠA POD LUPOM INSPEKCIJE: Premijer poslao pismo građanima, pa nastao haos

Alo Redakcija

22:00

Ostale vesti 0

U Sloveniji je pokrenut inspekcijski postupak za proveru zakonitosti odluke premijera Janeza Janše da se građanima na kućne adrese dostavi pisani poziv i zahtev da se što pre vakcinišu, a u Vladi Slovenije su iznenađeni odlukom inpsekcije.

JANEZ JANŠA POD LUPOM INSPEKCIJE: Premijer poslao pismo građanima, pa nastao haos
Foto: EPA

U kancelariji za zaštitu informacija koju vodi Mojca Prelesnik objasnili su da je inspekcijski postupak pokrenut nakon što je nekoliko građana osporilo pravni osnov za dobijanje i obradu podataka o ličnosti iz centralnog registra stanovništva, uključujući i adrese na koje je upućen premijerov dopis, prenosi Hina.

Vlada je saopštila da je pismo kojim je premijer tražio od građana da se vakcinišu poslato svim odraslim osobama, bez ikakve selekcije ili uvida u presonalnu evidenciju.

Janšin kabinet je saopštio da su premijerovi razlozi za takvu komunikaciju bili dobronamerni, a on vođen željom da se poveća obuhvat vakcinacije među odraslim Slovencima, koji do sada iznosi svega 65 odsto, što predstavlja rizik zbog brzog širenja zaraznije omikron varijante korona virusa.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

– Nema sumnje šta nas čeka u narednim nedeljama ako ostanemo šesta najmanje vakcinisana zemlja u Evropskoj uniji – saopšteno je iz vlade Slovenije.

Janša je na Tviteru ocenio da je inspekcijski postupak politički motivisan i apsurdan.

Autor: Alo Redakcija

Komentari(0)

Loading