Kako je to Slovenija RAZBESNELA Kinu?

18:30

Ostale vesti 0

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova ocenilo je da je opasan stav slovenačkog premijera Janeza Janše da će njegova zemlja otvoriti predstavništvo na Tajvanu.

Kako je to Slovenija RAZBESNELA Kinu?
Printscreen/Youtube

"Tajvan je nedeljiv deo kineske teritorije, a vlada Republike Kine jedina je legitimna vlada koja predstavlja celu Kinu", kazao je u Pekingu na konferenciji za novinare predstavnik ministarstva spoljnih poslova Džao Liđijan, dodavši da je načelo jedne Kine opšte pravilo u međunarodnim odnosima.

"To je ujedno i politički temelj odnosa između Kine i Slovenije, ali i između Kine i Evrope", dodao je kineski zvaničnik, prenela je slovenačka agencija STA, koja navodi i da je Kina stav Slovenije ocenila kao "opasan".

Janša je u ponedeljak u opširnom razgovoru za indijsku televiziju "Dordaršan", čije su teme bile pandemija kovida 19, indijsko-slovenački odnosi i događaji u indopacifičkom regionu, osvrnuo i na odnose EU i Kine, a najavio je i otvaranje predstavništva Slovenije na Tajvanu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Između ostalog, Janša je naveo da su u toku razgovori Slovenije s Tajvanom o "razmeni predstavništava" te da takva predstavništva u Tajvanu imaju i neke druge evropske zemlje.

Izvor: B92

Komentari(0)

Loading