(VIDEO) SAŠA LAKETIĆ: Priča narodnog guslara kako je pobedio opaku bolest

12:30

Ostale vesti 0

Poznati narodni guslar Saša Laketić posetio je manastir Tumane, gde je posvedočio svoju borbu protiv opake bolesti, sa kojom se uz Božiju pomoć izborio i vratio bolji nego što je bio

(VIDEO) SAŠA LAKETIĆ: Priča narodnog guslara kako je pobedio opaku bolest
Foto: Facebook

Priču o isceljenju od teške bolesti narodnog guslara iz Crne Gore prenosimo u celosti:

"Ja sam Saša Laketić srpski narodni guslar, rodom sam iz Pljevalja, selo Kosanica. Nalazim se u manastiru Tumane, u svetu kuću, za koju mislim da mi je dosta pomogla kada sam se bio razbolio  2018. godine."

Saša navodi da je bolest bila teška, te da je sa 120 kg spao na 70 kg i pored lečenja zdravstvenih radnika i primanja hemo terapije. 

"Kada sam došao u Tumane, možda posle neke druge hemo terapije i kada sam se vratio kući osetio sam jedno veliko olakšanje i veliki boljitak po pitanju zdravlja. Sjećam se nisam mogao da idem na desnu nogu i posle nekih pet – šest dana osjetio sam da prolazi bol i da počinjem normalno da hodam, normalno da šetam."

On napominje da je posle treće hemo terapije, počeo sam pevati uz gusle.

"Osam mjeseci nisam mogao pričati na telefon ni vako razgovarati, a kamoli pjevati uz gusle. Međutim tih dana posle mog povratka iz manastira Tumana ja sam propjevo i počeo pjevati. Sada sam se oporavio kao da nisam ni bio bolestan, imam oko 106 – 107 kg, znači vraćam se u neki normalni život koji sam imao i ranije. Slava Bogu i Svecima milosnim, Zosimu i Jakovu, što su mi podarili ozdravljenje i izbavili me iz teške krize, iz teške muke koju sam bio dopao i podarili još koju godinu života.

Oću da kažem da ko ne vjeruje u manastir Tumane, ne mora ni da dođe, jer s vjerom u Boga i s vjerom doći u ovu svetu kuću to je nešto neopisivo i nepojmivo koliko pomaže. Vjerujte mi mene je pomogla. Hvala Gospodu Bogu i svim svjecima ja danas pjevam bolje nego ikad. Moji prijatelji kažu da bolje pjevam nego što sam pjevao. Hvala Gospodu Bogu na daru i tom pomilovanju mome."

 

Podsetimo, Saša je višestruki prvak Srbije- (Čačak- 2001. Lpznica-2002.,
Vrbas-2005. i Prijepplje-2007.).

2004.gpdine bio je prvak regionalnog takmičenja u
Beogradu, za koje sam kaže da mu je značajnije od sva četiri predhodna zajedno, jer je pobedio u najjačoj konkurenciji, dok među guslarima kruže priče da niko Murata ne zna da "poseče" kao Saša Laketić.

Bio je prvak svih srpskih zemalja- Trebinje 1996, 2009.gpdine u Istočnom
Sarajevu, 2011.gpdine u carskpm gradu Kruševcu. i  Rogatica 2012. godine.

 Kao srpski narodni guslar Saša je jedini tačno 28 puta nastupio u finalu saveznpg festivala. 

Njegovo dosadašnje trajanje u guslarstvu brpji 28 godina. Izdao je 15 CD-ova,
5 video kaseta, kao i više od 30 audio kaseta.

 

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading