POČETAK KRAJA: Ovde ukidaju gotovo sve mere, pa i COVID potvrde

18:00

Ostale vesti 0

U Sloveniji je danas, zbog poboljšanog epidemiološkog stanja, ukinuta većina zaštitnih mera, uključujući kovid potvrde, koje su ostale na snazi samo za najizloženije institucije.

POČETAK KRAJA: Ovde ukidaju gotovo sve mere, pa i COVID potvrde
youtube printscreen

Ostale su na snazi najosnovnije mere, kovid potvrde i dalje su potrebne u bolnicama, domovima za stare i još nekim ustanovama s rizičnim grupama, dok se u školama više neće vršiti testiranje, ali će učenici i učitelji morati da nose maske koje su obvezne i u svim javnim zatvorenim prostorima, prenosi Hina.

Ukinuta su i ograničenja broja okupljenih, a na snazi ostaju osnovne protivepidemijske i higijenske mere - distanca, dezinfekcija, provetravanje prostorija.

Isto su tako ukinuta ograničenja za privredu, ugostiteljske i druge delatnosti.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Slovenački mediji navode da su epidemiolozi vladu upozorili na potreban oprez pri ponovnom otvaranju, nakon što su kovid potvrde u većini delatnosti bile potrebne od septembra prošle godine, jer situacija može da se promeni.

Vladi smo i dalje na raspolaganju sa svojim savetima u pogledu postupnog i sigurnog popuštanja mera, rekla je epidemiološkinja Mateja Logar, koja vodi stručni tim za kovid-19.

U Sloveniji je u protekla 24 sata uz 35.000 PCR i brzih testova potvrđeno 2.008 infekcija korona virusom, 259 manje nego prethodni dan i 1.629 manje nego pre sedam dana, objavio je danas Nacionalni institut za javno zdravstvo (NIJZ).

Smanjuje se i dalje broj aktivnih zaraza, pa ih je sada 79.662, što je 3.515 manje nego dan ranije.

Jednu dozu vakcine protiv kovida-19 primile su 1.263.534 osobe, a svim potrebnim dozama njih 1.217.532, odnosno 57,7 odsto populacije.

Izvor: alo region

Komentari(0)

Loading