ZA KURTIJA I ĐUKANOVIĆA SAM JA "MALI PUTIN" Vučić: "Njihov jedini posao je da ogovaraju SRBIJU"

11:21

Ostale vesti 0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će biti nastavljeni pritisci u vezi sa tzv. Kosovom i ponovio optužbe na račun Aljbina Kurtija i crnogorskog predsednika Mila Đukanovića u pokušajima da zaustave Srbiju u ekonomskom napretku.

ZA KURTIJA I ĐUKANOVIĆA SAM JA "MALI PUTIN" Vučić: "Njihov jedini posao je da ogovaraju SRBIJU"
Printscreen/Youtube

Vučić je na TV Prva odbacio tvrdnje britanskog Gardijana da je mir na Balkanu ponovo ugrožen, i nekoliko puta ponovio da "Gardijan mnogo voli da laže".


"Oni su patološki lažovi, ja takve lažove nisam vidio kao u Gradijanu", rekao je Vučić i naveo da "to nije slučajno".

Vučić je rekao da postoje pokušaji da se mir ugrozi, kao što je "sve što su uradili oko izbora da izazovu sukob".

"Nije tajna da 90 odsto glasova dobijam na Kosovu i Metohiji i računali su da neće Vučić želeti da odustane od 50.000 glasova, nateraćemo ga da uđe u to, a onda ćemo da vidimo šta ćemo da izmislimo, kakav incident i koga ćemo da proteramo. Ja sam zato molio Srbe sa Kosova i Metohije da čuvamo mir", rekao je Vučić.

Dodao je da ako razlika u izbornom rezultatu treba da bude 50.000 glasova, ne treba ni da ima većinu.

On je rekao da može da "nacrta scenario jer Srbi ne bi dozvolili upad sa oružjem na biračka mesta već bi se branili", ali i potvrdio da je istina "da Srbija još od 1999. ne može da se suprotstavi jednostranim potezima Prištine".

Tzv. kosovskog premijera Aljbina Kurtija i predsednika Crne Gore Mila Đukanovića optužio je da im je "jedini posao da ogovaraju Srbiju i govore da je Vučić 'mali Putin', ne bi li ceo Zapad natovarili na vrat Srbiji i zaustavili je u ekonomskom napretku".

Kada je reč o sankcijama Rusiji, predsednik Srbije je ponovio da je Srbija samostalna država i da trpi napade jer neki "vole da se iživljavaju" ali ne mogu na velikom narodu, pa pronađu mali.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading