TURSKI MEDIJI UPOZORAVAJU: Sofija, Podgorica i Skoplje svojim antiruskim delovanjem mogu da pokrenu sukob na Balkanu!

12:11

Ostale vesti 0

Zabrana letenja aviona ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova za Srbiju od strane Bugarske, Crne Gore i Severne Makedonije je apsurdna odluka koja može da izazove krizu velikih razmera na Balkanu, piše turski list dikGazete.

TURSKI MEDIJI UPOZORAVAJU: Sofija, Podgorica i Skoplje svojim antiruskim delovanjem mogu da pokrenu sukob na Balkanu!
pixabay

Vlasti tri južnoslovenske republike, po mišljenju autora članka, svojim antiruskim koracima zaoštravaju situaciju u regionu.


„Sukob koji je pokrenula Ukrajina na predlog zapadnih zemalja, na Balkanu može da se pokrene uz pomoć Sofije, Podgorice i Skoplja. Međutim, lideri ovih država moraju da shvate da su oni samo oruđe SAD za provokacije protiv Moskve“, upozoravaju turski novinari.
U članku se takođe naglašava da „u Bugarskoj i Crnoj Gori postoji ozbiljna opozicija koja podržava Rusiju“.

„Treba podsetiti da postoje periodični vojno-politički sukobi između Kosova i Srbije, kao i Srbije i Bosne i Hercegovine. U trenutku kada je neophodno održati stabilnost u regionu, zatvaranje vazdušnog prostora za Lavrovljev avion će u velikoj meri pogoršati tenzije“, navodi se u publikaciji.

Turski list se takođe poziva i na izveštaje analitičara koji kažu da su na Balkanu, gde je rat u poslednje vreme odneo živote velikog broja ljudi, ovakve drastične i apsurdne političke mere veoma opasne.

Podsetimo, Bugarska, Severna Makedonija i Crna Gora su prošle nedelje zatvorile nebo za avion ruskog šefa diplomatije, koji je trebalo da se uputi ka Srbiji. Sam Lavrov je sugerisao da zapadnim državama ide „veoma loše” jer su njegovu posetu Beogradu smatrali gotovo pretnjom univerzalnih razmera.

Komentari(0)

Loading