MORAMO SE UJEDINITI: Stručnjak za verska pitanja upozorava da se sprema brutalan udar na SPC iz pet pravaca!

11:11

Ostale vesti 0

Srpska pravoslavna crkva (SPC) neretko je izložena napadima čiji je cilj da se osakati njen autoritet, ugled i uticaj pošto je institucija u koju građani decenijama imaju najviše poverenja. Naravno, krajnja ideja je da se preko Crkve udari na državu.

MORAMO SE UJEDINITI: Stručnjak za verska pitanja upozorava da se sprema brutalan udar na SPC iz pet pravaca!
Printscreen/Youtube

Tako se u periodu od svega nekoliko dana patrijarh Porfirije suočio s više dobro isplaniranih udara.

Kulturolog dr Jovan Janjić, univerzitetski profesor i stručnjak za verska pitanja, u razgovoru za Srpske medije tvrdi da je Crkva nosilac srpskog identiteta, zbog čega se uvek prvo i udara na SPC.

Pogledajte kako su počinjali ratovi u bivšoj Jugoslaviji – napadom na srpsku crkvu. Danas se, nažalost, udara na pravoslavlje na svetskom nivou iz više pravaca, a najjači se vrši preko kanonskog područja SPC jer ne sledi zahteve svetskih centara moći. Prigovori da država pomaže SPC zapravo su prigovori što država pomaže narodu. A taj narod plaća porez i privređuje državi, zbog čega je naša država u obavezi da pomaže ostvarivanje verskih prava i sloboda tog naroda. SPC ne radi ništa tajno, ali ti obaveštajci samo neka rade svoj posao, to govori o njima.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Politički analitičar Branko Radun tvrdi da udar podrazumeva i nemilosrdno brutalno širenje laži o SPC i obmanjivanje javnosti:

– Liberali, globalisti, deo NVO sektora, delovi opozicije i pojedini mediji, kao što su Nova i N1, vode neprekidnu kampanju protiv Crkve u nameri da oslabe autoritet i uticaj.

1. EVROPSKI IZVEŠTAJ

Evropska služba za spoljne poslove (EEAS), na čijem je čelu Đuzep Borelj, naručila je od evropskih obaveštajnih službi analizu o Srbiji u kojoj se, između ostalog, navodi da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić sprovoditi politiku malih koraka u približavanju Srbije zapadu, a u tom distanciranju od istoka pomagaće navodno SPC.

2. MEDIJSKA MAŠINERIJA

List Nova, koji posluje u okviru imperije Dragana Šolaka, posebnu pažnju posvetio je u jučerašnjem izdanju dokumentu evropskih obaveštajnih službi. Na naslovnoj strani pišu da je „Evropa otkrila ulogu Crkve u zaokretu Srbije ka zapadu“. Dakle, razrada prethodno zadate teme.

3. UDARAC IZNUTRA

Naravno, dužna pažnja u strategiji usmerenoj protiv SPC je i gajenje i jačanje krtica unutar Crkve. Tako se, recimo, episkop diseldorfski i sve Nemačke Grigorije, uz izjave usmerene protiv vlasti, koje neprestano daje, ne skida s naslovnica opozicionih medija. Iz sedmice u sedmicu smenjuje se u Ninu, Vremenu i Nedeljniku, prošarano dnevnim novinama i portalima kojima gazduje Šolak.

4. MILO NE ODUSTAJE

Milo Đukanović, predsednik Crne Gore, olupao se (hvala litijama) pokušavajući da „ubije“ SPC u Crnoj Gori i otme svetinje. Ali ko god misli da je od te ideje odustao grdno se vara. Tako je Milo, shvativši valjda da od raspopa Miraša i raskolničke CPC nema vajde, otišao kod vaseljenskog patrijarha Vartolomeja da iznađe način da oformi autokefalnu crnogorsku crkvu.
Usput je Đukanović, nek ostane zabeleženo, krstio i unuka u Istanbulu.

5. OTIMANJE DEČANA

Prištinske vlasti godinama atakuju na imovinu SPC na Kosovu, sprovodeći perfidne mehanizme etničke i verske diskriminacije. To je otišlo toliko daleko da su protekle sedmice sveštenici i vernici sprečeni da održe liturgiju u Hramu Hrista Spasa u Prištini. Zbog neviđenog kršenja vladavine prava i verskih sloboda, SPC je prekinula kontakte s kosovskim vlastima. Za to vreme, Vjosa Osmani i Kurti ne daju da se primeni odluka o Visokim Dečanima.

Komentari(0)

Loading