STOJANOVIĆA IZRUČUJU SRBIJI: Sumnja se da je "ČUVAO LEĐA" Darku Šariću

10:21

Ostale vesti 0

Beranac Danilo Stojanović je jedan od trojice visokopozicioniranih službenika policije Republike Srbije, koji su, kako se navodi u naredbi za sprovođenje istrage, „čuvali leđa“ Darku Šariću i njegovoj kriminalnoj grupi prilikom šverca 5,7 tona droge i dva ubistva.

STOJANOVIĆA IZRUČUJU SRBIJI: Sumnja se da je "ČUVAO LEĐA" Darku Šariću
EPA

Stojanović je uhapšen od strane crnogorske policije nekoliko dana nakon pokušaja bekstva prilikom carinske kontrole na graničnom prelazu kod Plava.

Viši sud u Bijelom Polju je tokom prošle nedelje doneo rešenje kojim je utvrdio da su ispunjeni uslovi za Stojanovićevo izručenje Republici Srbiji zbog postupka koji se protiv njega vodi pred tamošnjim istražnim organima.

Nakon poslednjeg hapšenja Šarića, Stojanović je došao u Crnu Goru, a mediji u Srbiji su odmah objavili da tamošnja policija traga za njim i Milutinom Radovanovićem jer postoji osnovana sumnja da su radili za Šarićev klan.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Dva puta pokušavali da ubiju Joksovića

Darko Šarić je uhapšen u aprilu ove godine zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu zbog izvršenja krivičnog dela teško ubistvo, šverca kokaina iz Južne Amerike u Evropu i podmetanja eksploziva pod automobil svedoka Gorana Nikolaševića, a u cilju da se to delo pripiše svedoku saradniku Nebojši Joksoviću. U maju je doneta naredba o proširenju istrage u kojoj je navedeno da se klan sumnjiči da je u dva navrata pokušao Joksovićevo ubistvo.

Na spisku imena pripadnika organizovane kriminalne grupe Darka Šarića zaposlenih u MUP-u Srbije našlo se i ime Duška Mirkovića.Svi oni se sumnjiče da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i zloupotreba službenog položaja.

Prema sumnjama Tužilaštva za organizovani kriminal, oni su imali važnu ulogu u planu kriminalne grupe da se ućutka Nebojša Joksović, svedok saradnik u postupku koji se u vodi protiv Šarića i drugih zbog sumnje da su organizovali šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu, odavali su službene informacije značajne za pripadnike klana i „čuvali im leđa“.

"Prema navodima tužilaštva, plan grupe je bio da pod automobil svjedoka Gorana Nikolaševića podmetnu eksploziv, a da onda oštećenog ubijede da je bio Joksovićeva meta i da o tome treba da govori u medijima. Osim toga, namjera im je navodno bila i da istragu u policiji okrenu u tom pravcu, te da na taj način potencijalno dovedu u pitanje kredibilitet Joksovića kao svjedoka saradnika", piše u naredbi.

Da bi mogli da realizuju plan, bila im je potrebna pomoć ljudi iz policije, pa su za to pronašli trojicu službenika. Mirković je u to vreme bio inspektor za suzbijanje organizovanog kriminala u SBPOK-u, Radovanović zamenik načelnika Službe za kriminalističko-obaveštajne poslove UKP-a, a Stojanović načelnik Službe za kriminalističko-obaveštajne poslove.

Svako od njih je imao zadatak koji je, kako sumnja tužilaštvo, izvršio za Šarićevu kriminalnu grupu.

Radovanović i Stojanović su, kako se navodi, pokušali da direktno utiču na istagu i da Urošu Radovanoviću, Predragu Paniću i Igoru Topolčanjinu srede da ne budu lišeni slobode, zadržani u pritvoru i da se ukine policijska potraga koja je za njima bila raspisana, čime su obmanuli tužioca.

Komentari(0)

Loading