ISPRAVKA Turska nije pokrenula kampanju za povlačenje iz NATO

09:52

Ostale vesti 0

Otadžbinska partija Turske pokrenula je veliku kampanju za povlačenje zemlje iz NATO-a u većim gradovima Turske, građani aktivno potpisuju apel, piše danas list Ajdinlik.

ISPRAVKA Turska nije pokrenula kampanju za povlačenje iz NATO
Printscreen/Youtube

Turska partija Vatan (Materina) namerava da predloži vladi zemlje da se povuče iz NATO-a, politika protiv Alijanse je važna za ekonomsku budućnost Turske, izjavio je ranije generalni sekretar stranke Dogu Perinček. „Rodina“ nije zastupljena u Velikoj narodnoj skupštini (parlamentu) Turske, aktivno se zalaže za blisku politiku Turske sa evroazijskim prostorom, poziva Ankaru da prizna ponovno ujedinjenje Krima sa Rusijom.

Kampanja „Napustimo NATO!“, koju je pokrenula partija Vatan širom zemlje, naišla je na interesovanje svih sektora društva. Akciju su podržali građani, koji su prilazili stolovima sa potpisima postavljenim na gradskim i okružnim trgovima. U intervjuu za novine, šefovi odelenja partije Vatan u Istanbulu, Eskišehir i Ajdin rekli su da podrška kampanji odražava zahteve ljudi.

Prvobitni naslov ovog teksta je inplicirao da je Turska pokrenula kampanju povlačenja iz NATO-a, što se ispostavilo kao dezinformacija. Tačno je da je turska partija Vatan pokrenula kampanju “Napustimo NATO”, ali nije tačno ono što je navodeno u naslovu – da je to pitanje pokrenula Turska, što navodi čitaoca da pomisli da je rieč o državi

Naslov je nakon analize portala raskrinkavanje.me promenjen i sada sadrži tačne informcije. Izvinjavamo se našim čitaocima.

 

 

Komentari(0)

Loading