RAMA: KiM ima dva puta, jedan je rat, a drugi da razgovara o Otvorenom Balkanu

14:11

Ostale vesti 0

Albanski premijer Edi Rama ponovo je reagovao na tenzije na severu Kosova, istakavši da podržava 100 odsto vladu Kosova, prenosi Gazeta ekspres.

RAMA: KiM ima dva puta, jedan je rat, a drugi da razgovara o Otvorenom Balkanu
EPA

„Jučerašnji događaj je odraz duboke teškoće koja postoji u ovom odnosu i vršenju suvereniteta na celoj teritoriji države Kosovo, na osnovu sporazuma dogovorenog između Kosova i Srbije u Briselu. U ovom trenutku podržavam 100 odsto vladu Kosova i vlasti Kosova da se sporazum sprovede“, rekao je Rama.

Rama je, između ostalog, izrazio podršku Vladi Kosova, naglasivši da su doneli ispravnu odluku sprovodeći reciprocitet, a zatim ga odložili za 30 dana i da u takvim situacijama Kosovo ima dva puta, jedan povratak i rat, a drugi način da sedne za sto „Otvorenog Balkana“.

Rama je čestitao Kurtiju na uzdržanost i što su saslušali saveznike.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

„Ove situacije ne pokazuju da je Otvoreni Balkan nepotreban ili pogrešan. Ne pokazuju da je naš pristup Srbiji i politika zbližavanja nepotrebna, ove situacije pokazuju zašto je potreban Otvoreni Balkan. To je razlog zašto Kosovo treba da dođe i sedne za sto Otvorenog Balkana. Kada stvari krenu naopako, postoje dva načina. Jedan je rat, od kojeg niko ne dobija, drugi put je izgradnja mira. Ljudi smo i imamo obavezu da ostavimo mir svojoj deci“, poručio je Rama.

On je dodao da ga prijateljski odnos sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ne sprečava da se raziđe tamo gde se ne slaže.

„Srbija je tu, KiМ je tu, nikuda ne ide“, rekao je Rama.

Izvor: region.alo/

Komentari(0)

Loading