STUDIJA IZ LJUBLJANE: "Milovа podvala da će se CG povući iz NATO dolaskom prosrpske opozicije na vlast DOŽIVELA FIJASKO"

16:11

Ostale vesti 0

"Bez političkog odlaska Mila Đukanovića Crna Gora ne može računati na članstvo u EU. Stalne podvale, da ako na vlast dođu opozicione odnosno prosrpske stranke, da će se Crna Gora povući iz NATO-a, što je osnovna teza Đukanovića i njegovih političkih satelita, doživjela je fijasko", navodi se u najnovijom analizi Ifimes-a, međunarodnog Instituta za bliskoistočne i balkanske studije iz Ljubljane.

STUDIJA IZ LJUBLJANE: "Milovа podvala da će se CG povući iz NATO dolaskom prosrpske opozicije na vlast DOŽIVELA FIJASKO"
Printscreen/Youtube

Analizu prenosimo u cjelosti:


"Teza o izlasku Crne Gore iz NATO-a ukoliko Đukanović i njegov DPS nisu na vlasti pokazala se u poslednje dve godine običnom podvalom. Ustav Crne Gore je vrlo jasan, ali i međunarodno preuzete obaveze članstva u NATO-u.

Osnova delovanja režima Mila Đukanovića je, da svi oni koji kritikuju jedan od najkorumpiranijih režima u Evropi bivaju proglašeni  zagovornicima velikosrpske politike i interesa, a upravo je Đukanović bio najbliži saradnik Slobodana Miloševića kada je velikosrpska politika bila u usponu početkom 90-tih godina prošlog veka.

Velika su očekivanja građana od nove vlade. Ispunjeni su svi politički prioriteti u prvih 100 dana vlade. Napravljeni su značajni iskoraci u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije,  poboljšanju zdravstva, nediskriminacije na području socijalne pravde i pripremi za turističku sezonu, koja je ove godine dobro počela. Opstrukcije u delovanju vlade dolaze od predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, koji se nalazi na vrhu političko-kriminalne hobotnice i kadrova DPS-a, koji su kapilarno involvirani u sve delove državnih institucija. Vlada ima ograničene uslove za rad zbog stalnih podmetanja i opstrukcija od pripadnika bivšeg režima i predsednika Đukanovića. Crna Gora nalazi se pred korenitim promenama, a pre svega pred uspostavljanjem snažnih i profesionalnih državnih institucija, a ne dosadašnje vladavine pojedinaca sa slabim ili njima podređenim institucijama što je bila karakteristika vladavine Demokratske partije socijalista. Aktualna Vlada Crne Gore raščišćava prostor da bi brže pristupila EU.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Analitičari smatraju, da Crna Gora ne može računati na punopravno članstvo u EU sve dok je na njenom čelu predsednik Milo Đukanović i sve dok se Demokratska partija socijalista ne reformira i ne izabere novo rukovodstvo, koje će biti oslobođeno hipoteke kriminala, korupcije i počinjenih ratnih zločina."

Komentari(0)

Loading