NEPOZNATI DETALJI IZ ŽIVOTA CRNOGORCA UBIJENOG NA PAGU: “Vodio je pozadinske poslove, očekivao je to”

09:27

Ostale vesti 0

Goran Vlaović (38) zvani Goro iz Herceg Novog, koji je ubijen 21. avgusta na Pagu, a zbog čijeg ubistva je uhapšen Kragujevčanin Duško Tanasković (28), bio je mnogo moćan i živeo je na visokoj nozi. Kako govore ljudi iz Herceg Novog koji su ga poznavali, smatrali su ga „tihim donom” crnogorskog podzemlja, ključnim igračem u zakulisnim radnjama u podzemlju.

NEPOZNATI DETALJI IZ ŽIVOTA CRNOGORCA UBIJENOG NA PAGU: “Vodio je pozadinske poslove, očekivao je to”
Printscreen

“Vlaović je rodni Herceg Novi napustio odavno. On u ovom gradu nije živio bukvalno 15 godina. Jednostavno je nestao. Kada je dolazio, bilo je to nakratko, u tajnosti. Imam informacije da je živio mnogo moćno, mnogo para je imao i bio je mnogo moćniji igrač nego što se pretpostavljalo. Više vremena je provodio u Italiji i na Ibici, gdje je imao i kuću. Vozio je „ferari”, živio dobro, bio u vezama sa starletama. Rano je počeo da radi. Priča se da je bio mnogo jak, s tim što nije ubijao”, priča Duško Kovačević, novinar i analitičar iz Podgorice.

OTAC NA LINIJI BAR–BARI

Sagovornik navodi da Vlaovića niko nije pominjao dok nije ubijen.

“To govori o tome koliko su duboki ti klanovi. Iako je „škaljarski klan” desetkovan, gotovo uništen, „kavački” je ostao jak. Postoji nekoliko nivoa „kavačkog klana”. Ovaj dečko je bio fin, iz dobre i prelijepe porodice. Otac i majka su mu živjeli u Italiji i Beogradu, a najmanje u Herceg Novom. Kada je ranije bila brodska linija Bari–Bar, njegov otac je u Bariju sačekivao naše ljude koji su išli tamo da kupuju garderobu. On je bio kao jedna vrsta trgovačko-turističkog radnika. Upućivao ih gdje mogu da kupe dobru robu, a i sam je trgovao. Rođeni brat mu je bio direktor hotela u Herceg Novom. Malo je poznato da je Vlaoviću rođeni ujak bio pokojni Dragoljub Đuričić, naš najbolji bubnjar. Njima su kuće u Herceg Novom blizu. Dragoljub je ispod autobuske stanice imao i kafić, koji se zvao „Leb i so”. A Vlaović u blizini istu finu kuću, bogata su familija”, otkriva Kovačević.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

SAHRANA U BEOGRADU?

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Ipak, kaže, Vlaović je strahovao za svoj život.

“Očekivao je to, ali ponašao se dosta otvoreno i opušteno. Ova smrt je posljedica škaljarsko–kavačkog rata. Mejer Lanski je bio u sicilijanskoj mafiji, poznat kao „mafijaški računovođa”, tako je i Vlaović bio „tihi don”. Vodio je pozadinske poslove”, dodaje podgorički analitičar.

Novinari su juče dobili meštane Herceg Novog koji su rekli da u gradu nema smrtovnice Gorana Vlaovića.

“Čuli smo da će Goran biti sahranjen u Beogradu”, rekli su Novljani.

KAKO JE „PUKLO” SA ROGANOVIĆIMA?

Ubijeni Vlaović je 2010. godine bio optužen da je učestvovao u ubistvu Beograđanina Marka Vesnića zvanog Buca (29), inače jednog od tadašnjih vođa Delija. Za ovaj zločin bili su optuženi Vlada i Dušan Roganović, kao i Dražen Čađenović. Između Vlaovića i Roganovića posle hapšenja je „pukla tikva”.

“Posle ubistva Vesnića, Vlaović je ušao u sukob sa Roganovićima. Oni su ga optuživali da im namjestio proces. Iako ih je sakrivao u nekom apartmanu i donosio im hranu, došlo je do svađe”, otkriva izvor.

Roganovići su, inače, označeni kao saradnici „kavačkog klana”. Dušan Roganović je ostao bez obje noge u bombaškom napadu aprila 2017, dok je Vladimir Roganović ubijen u centru Beča decembra 2018. godine.

Komentari(0)

Loading