AMBASADORKA SRBIJE U LJUBLJANI POZVANA NA RAZGOVOR: Slovenija iznenađena Vučićevim stavom o KiM

14:38

Ostale vesti 2

Ministarstvo spoljnih poslova Slovenije pozvalo je ambasadorku Srbije na razgovor zbog izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom nedavne posete slovenačkog predsednika Boruta Pahora Beogradu da je Slovenija kao i druge zemlje koje su priznale Kosovo narušila teritorijalni integritet Srbije.

AMBASADORKA SRBIJE U LJUBLJANI POZVANA NA RAZGOVOR: Slovenija iznenađena Vučićevim stavom o KiM
EPA

Ministarstvo spoljnih poslova Slovenije pozvalo je ambasadorku Srbije u Ljubljani Zoranu Vlatković na razgovor u vezi sa izjavama Vučića na konferenciji za novinare tokom posete Boruta Pahora.

U Beogradu je na istu temu razgovarao i ambasador Slovenije u Srbiji Damjan Bergant, rečeno je za slovenački N1 u ministarstvu.

Ljubljana je reagovala na Vučićevu izjavu posle sastanka sa Pahorom u Beogradu kada je, na pitanje novinara zašto Srbija ne uvodi sankcije Rusiji, upitao "kako da objasni građanima da Srbija uvodi sankcije Rusiji, a ne Sloveniji".

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

"Rusija nije narušila teritorijalni integritet Srbije. Slovenija jeste. I vidimo da imamo dobre odnose sa Slovenijom", rekao je Vučić i dodao da je Slovenija, poput na primjer Francuske, Nemačke i SAD, priznala Kosovo, što je, prema poziciji Srbije, kršenje međunarodnog prava, Povelje Ujedinjenih nacija i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

Ministarstvo spoljnih poslova u Ljubljani saopštilo je da je veoma iznenađeno Vučićevim izjavama.

"Još jednom smo preneli svoj stav u vezi sa Kosovom, koje je Slovenija priznala kao samostalnu i nezavisnu državu. S tim u vezi, izrazili smo očekivanje da Srbija ubuduće neće problematizovati našu poziciju po pitanju Kosova, jer podrška Slovenije Kosovu nije usmerena protiv Srbije. Izrazili smo i naše čvrsto protivljenje izjednačavanju slovenačkog priznanja Kosova i ruske agresije na Ukrajinu", rečeno je u Ljubljani.

Komentari(2)

Loading
gege

06.09.2022 15:02

steta sto ih SLoba nije preorao....

Milan

06.09.2022 16:27

Змајчеци се баш праве луди. И ако је Вучић рекао оно што јесте, њих истина вређа.