ANB PRIPREMAO VUČIĆEVU LIKVIDACIJU? Lalić otkrio i kako su se Belivuk i Miljković oduševljeni vratili iz CG

09:10

Ostale vesti 0

Srđan Lalić koji svedoči na suđenju kriminalnom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića priznao je da su pričali i planirali ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

ANB PRIPREMAO VUČIĆEVU LIKVIDACIJU? Lalić otkrio i kako su se Belivuk i Miljković oduševljeni vratili iz CG
EPA

Za tu namenu je, tvrdi Lalić, vođa kavačkog klana Radoje Zvicer obezbedio oko pet miliona eura i balističku pomoć dela ANB-a koji je htеo da svrgne političku strukturu u Srbiji.

„Zvicer je obezbedio oko pet miliona eura i balističku pomoć dela tih službi koje su za svrgavanje političkih strukturа ovde u Srbiji, da se ovde dovede neko podoban, ko bi radio u interesu klana. U tu svrhu su već i bila sprovođenja neka delovanja preko društvenih mreža, ispisivanje parola. Najveću pepreku su videli u predsedniku. Bilo je dogovoreno da prvi veći protesti budu uz velike nemire, a sve u cilju pritiska na vladajuću strukturu.

Bilo reči i oko atentata na predsednika.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Bilo je reči o postavljanju eksplozivnih naprava na javnim površinama“, kazao je Lalić.

On јe govorio i o Belivukovoj i Miljkovićevoj poseti Crnoj Gori u januaru 2021. godine.

Lalić je istakao da su njih dvojica od dela crnogorskih službi doznali da se sprema njihova likvidacija na tivatskom aerodromu.

„U januaru 2021. Marko i Veljko su išli kod Zvicera povodom rođenja njegovog deteta. Pošto su od dela crnogorskih službi koje su pod kontrolom Kavčana dobili informaciju da se sprema njihovo ubistvo, na aerodromu su se pojavili kao živi mamac, kako bi se pohapsili neki škaljarci. Dok su boravili tamo, a i posle sa oduševljenjem su govorili kako su ih vozili u naoružanim konvojima, kako dеo službe stoji iza njih, kako bi to trebalo uspostaviti i ovde u Srbiji“, rekao je Lalić.

Komentari(0)

Loading