USPEŠNA AKCIJA EUROPOLA, RAZBIJEN "SUPER KARTEL": Među uhapšenima državljanin BiH

17:00

Ostale vesti 0

U ogromnoj međunarodnoj operaciji zaplenjeno je 30 tona kokaina, uz hapšenja u Francuskoj, Španiji, Belgiji i Holandiji, dodaje se u saopštenju

USPEŠNA AKCIJA EUROPOLA, RAZBIJEN "SUPER KARTEL": Među uhapšenima državljanin BiH
Printscreen/europol

Državljanin Edin Gačanin uhapšen je u Dubaiju, saznaje portal "Istraga" iz više međunarodnih policijskih agencija. Europol i holandska policija jutros su saopštili da je sprovedena velika međunarodna policijska akcija protiv super kartela. Državljann BiH uhapšen je u Dubaiju u okviru velike međunarodne policijske akcije usmerene protiv krijumčara kokaina.

Kako je prenijela "Slobodna Evropa", policija je razbila "superkartel" koji je kontrolisao oko trećine trgovine kokainom u Evropi i uhapsila 49 osumnjičenih u više zemalja, saopštio je Europol.

Među uhapšenima je 40-godišnji muškarac koji ima dvojno državljanstvo BiH i Holandije, navodi se.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

U ogromnoj međunarodnoj operaciji zaplenjeno je 30 tona kokaina, uz hapšenja u Francuskoj, Španiji, Belgiji i Holandiji, dodaje se u saopštenju.

U Dubaiju je uhapšeno dvoje osumnjičenih povezanih sa Holandijom, dvoje sa Španijom i dvoje sa Francuskom.

"Reč je o teškim krivičnim delima u vezi sa međunarodnom trgovinom droge, uglavnom iz Južne Amerike preko luka Antverpen i Roterdam", navodi se u saopštenju holandskog javnog tužilaštva.

"Jedan od osumnjičenih iz Holandije je izuzetno velika riba", rekao je izvor iz Europola agenciji Frans pres (AFP) pod uslovom da ostane anoniman.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading