VRAĆA LI SLOVENIJA MERKATOR?

21:05

Ostale vesti 0

U Sloveniji je ponovo oživela ideja o vraćanju Merkatora pod slovenačko vlasništvo. Kako piše ljubljanski list Delo, ideja o mogućem otkupu Merkatora i njegovom vraćanju u “slovenačke ruke” navodno je ponovo pokrenuta u Ministarstvu privrede kao rezultat nove epizode vlasničkih komplikacija u kojima se Fortenova grupa, koja je većinski vlasnik Merkatora, našla nakon nedavnog ulaska u vlasničku strukturu arapskog investitora Saifa Bin Markhan Alketbija.

VRAĆA LI SLOVENIJA MERKATOR?
Shutterstock

Zbog toga u ponedeljak nije mogla biti održana ni glavna skupština Fortenove, koja je odložena za sledeću sedmicu. Sa dnevnog reda skinute su i neke važne tačke.

Sve to, kako piše ljubljanski list, znači i određenu dozu neizvesnosti za Merkator, a Ministarstvo privrede s pažnjom prati vlasničke manipulacije.

Ideja o otkupu Merkatora pojavila se prvi put 2017. godine, kada se Agrokor kao njegov vlasnik našao u stečajnom postupku s namerom da se, kako je obrazloženo, zaštiti poslovanje i radna mesta.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Merkator posluje i u Crnoj Gori, kroz kompaniju Merkator CG, a koja je vlasnik jednog od najvećih trgovinskih lanaca, IDEA.

Izvor: INVESTITOR.ME

Komentari(0)

Loading