AUSTRIJSKO-SLOVENAČKA POLICIJSKA AKCIJA: Među uhapšenima državljani BiH- Oduzeto pola miliona evra u gotovini

23:05

Ostale vesti 0

U raciji koja je prošle sedmice izvedena na području Austrije i Slovenije, zajedničkim snagama austrijske i slovenačke policije, razbijena je velika kriminalna grupa, koja se bavila švercom narkotika i ilegalnog naouražanja, a od koje je oduzeto pola miliona evra u gotovini.

AUSTRIJSKO-SLOVENAČKA POLICIJSKA AKCIJA: Među uhapšenima državljani BiH- Oduzeto pola miliona evra u gotovini
Printscreen/PopTV

Ovoj kriminalnoj grupi pripadali su i državljani BiH, koji su prošle sedmice uhapšeni u Salcburgu.

Kako prenose slovenački mediji, tokom vikenda je saslušano 14 osumnjičenih, kojima je, u međuvremenu, određen pritvor. Pored droge i gotovine, policija je zaplenila i automatsko naoružanje.

Sve u svemu, mediji prenose da je moguće da postoji čak 49 osumnjičenih, koji se terete za više od 200 krivičnih dela.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pored gotovine, policija je pronašla nekoliko kilograma teških droga, poput heroina i kokaina, te 50 kilograma sušenog kanabisa, koji je uzgojen u specijalnim prostorijama i pripremljen za prodaju.

Slovenački mediji prenose da Kancelarija javnog tužioca već uputilla zahtev za istragu protiv 35 osumnjičenih, koji su pored kanabisa i amfetamina, prodavali i kokain i heroin.

Većina osumnjičenih je iz Slovenije, ali ih ima iz susednih zemalja. Podsetimo, prošle sedmice austrijski mediji su preneli da je u Salcburgu uhapšeno sedam osoba, od kojih su dvojica državljani BiH. Njima je u Salcburgu određen pritvor. Za uhapšene u Austriji se navodi da su pripadnici međunarodne kriminalne grupe.

S druge strane, slovenački mediji navode da taj broj od sedam uhapšenih u Austriji nije konačan.

Inače, iz slovenačke policije ne navode detalje istrage koja je dugo trajala, jer su neke istražne radnje još uvek u toku. Detalje neće objavljivati sve dok traju saslušanja i dok istražni sudija ne donese odluku o pritvoru.

Istovremeno, austrijski mediji prenose izjavu policijskog zvaničnika Karla Šnicera koji je izjavio da su svesni da je Slovenija glavni izvor teških droga za konzumente u Koruškoj, te da taj problem postoji više od 10 godina.

Komentari(0)

Loading