Dečak preminuo nakon spuštanja niz tobogan u termama

12:16

Ostale vesti 0

Sloveniju potresa tragedija u kojoj je život izgubilo sedmogodišnje dete koje se utopilo u bazenu u poznatim termana Ptuj.

Dečak preminuo nakon spuštanja niz tobogan u termama
Printscreen/Youtube/ Ivan Surina

Spasioci su odmah pojurili po dete i pokušali su da ga reanimiraju do dolaska hitne pomoći. Vidno potreseni su dali su sve od sebe da spasu dete, ispričali su svedoci.

Kako pišu Slovenske Novice, dete je bilo na proslavi rođendana.

"Spasioci su iz bazena dečaku pružili prvu pomoć do dolaska Hitne pomoći Ptuj koja je dečaka potom prevezla u Opštu bolnicu Dr. Jožeta Potrča Ptuj", objavila je Uprava Republike Slovenije za zaštitu i spasavanje.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Policijska uprava Maribor saopštila je da je dečak preminuo u bolnici, prenosi portal Slovenske novice.

"Oko 12.30 sati PU Maribor dobila je dojavu o incidentu gde se u bazenu utopilo dete. Dečak je prevezen u bolnicu, ali je uprkos lekarskoj pomoći preminuo u bolnici. Policija intenzivno prikuplja informacije o okolnostima događaja. Na mestu događaja dežurni su istražni sudija i državni tužilac", rekla je Anita Kovačič Čelofiga, portparolka mariborske policijske uprave.

Šok je bio veliki za sve prisutne, ne samo za posetioce Termi, tragična smrt pogodila je i sve zaposlene i vođstvo Termi Ptuj.

"Tokom tragičnog događaja jedno dete ležalo je bez svesti te je kasnije umrlo u bolnici. Tokom događaja u vodenom parku bilo je prisutno svo potrebno osoblje. Na mestu nesreće hitnu pomoć su odmah pružili spasioci, pozvana je hitna pomoć. Odmah je prebačen u bolnicu, ali kasnije je preminuo. U postupku s nadležnim tijelima učestvuju i predstavnici Termi Ptuj. Istraga okolnosti još je u toku, a uzrok incidenta za sada nije poznat", objavili su iz Termi i dodali da su šokirani i izrazili saučešće porodici.

Dodali su da su nadležnim telima dostavili traženu dokumentaciju, uključujući dokaz o odgovarajućem broju i osposobljenosti spasioca iz vode, potvrdu o odgovarajućem broju animatora i osposobljenosti animatora plivačkog kluba koji su sprovodili animaciju, te potvrdu o pregledu i tehničkoj ispravnosti kupališnih objekata i opreme.

Kako se nezvanično saznaje s bazena, zabava na kojoj je bilo desetak dece bila je pri kraju, deo dece još se spuštao niz tobogan s kojeg je nesrećni dečak izašao nepomičan, a nakon sletanja u vodu, počeo se daviti, prenosi 24sata.

Više će otkriti istraga u kojoj su, osim policajaca i kriminalista PU Maribor, učestvivali i dežurni istražni sudija Okružnog suda u Ptuju i tamošnji dežurni državni tužilac koji će zajedničkim snagama pokušati da rasvetle sve okolnosti. O događaju je obaveštena i Inspekcija za prirodne i druge nesreće.

Dežurni mrtvozornik naložio je obdukciju kako bi se utvrdilo da li je dečak, za kojeg se pretpostavlja da je plivač, zbog mogućeg udarca ili pogoršanja zdravstvenog stanja izgubio svest.

Komentari(0)

Loading