NASTAO HAOS U PARLAMENTU: Izbacili bivšeg premijera iz sale

19:03

Ostale vesti 1

Bivši premijer Albanije Salji Beriša danas je udaljen sa plenarne sednice albanskog parlamenta.

NASTAO HAOS U PARLAMENTU: Izbacili bivšeg premijera iz sale
Shutterstock

Beriša je blokirao govornicu nakon što skupštinska većina nije odobrila njegov zahtev za debatu o slučaju "Mekgonigal".

Današnja plenarna sednica je obeležena velikim tenzijama između demokratskih poslanika, predsednice Skupštine i vladajuće većine.

Beriša je zatražio da se na dnevni red uvrsti tema sastanak premijera Edija Rame i bivšeg američkog zvaničnika Ef-Bi-Aja Čarlsa Mekgonigala.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Glasovima većine, odbijen je zahtev poslanika Demokratske stranke, pristalica Beriše, na šta je usledio haos, pošto je u znak protesta bivši premijer blokirao govornicu.

Predsednica Skupštine Ljindita Nikola privremeno prekinula plenarnu sednicu.

Opozicija je pominjala Mekgonigalove sastanke sa premijerom Ramom i optužbe za skrivanje 225.000 dolara – isplate koje je Amerikanac dobijao od spoljnog izvora, osobe sa kojom je zajedno putovao po Evropi, prenosi Albanijan post dodajući da se radi o albanskom državljaninu, koji je bivši funkcioner obaveštajnih službi.

Ministarstvo pravde saopštilo je da je Mekgonigal takođe sakrio detalje o putovanju u Albaniju 2017. sa bivšim albanskim obaveštajnim zvaničnikom od kojeg je primio novac.

U Vašingtonu Mekgonigal optužen je za skrivanje veza koje je imao sa osobom koja je decenijama unazad radila za jednu albansku obaveštajnu agenciju, uključujući primanje 225.000 dolara.

Izvor: KOSOVO ONLINE

Komentari(1)

Loading
Rajko

26.01.2023 21:13

Da zapošljavaju nas Nemci jer su dobili ogromnu pomoć naše države a sad ćemo, da bi ih kao zadržali u Srbiji, morati uraditi sve što ludi Šolc umisli, da uvedemo sankcije Rusiji i priznamo Kosovo kao nezavisno.