SKANDAL! "KOSTI VLADIKE NIKOLAJA TREBA DATI PSIMA" Izlivi verske mržnje osnivača Jevrejske zajednice u CG

09:35

Ostale vesti 0

Osnivač i bivša potpredsednica Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, spisateljica, novinarka i građanska aktivistkinja Jelena Đurović na najprizemniji način je izvređala vernike Srpske pravoslavne crkve.

SKANDAL! "KOSTI VLADIKE NIKOLAJA TREBA DATI PSIMA" Izlivi verske mržnje osnivača Jevrejske zajednice u CG
Printscreen/Youtube/Agitpop - Filmovi i serije/Vikipedija

Rođena Beograđanka, od oca Crnogorca i majke Jevrejke, je na Tviter profilu poručila da kosti srpskog svetitelja i vladike Nikolaja Velimirovića treba baciti psima i svojim činom izazivavanja verske mržnje i netrepeljivosti izazvala zgražavanje srpske javnosti.

„Kosti Nikolaja Velimirovića treba dati psima ali čiji su vlasnici evropski Jevreji skloni higijeni“, sramno je napisala Đurović.

Ogavnu poruke koja, Đurović je napisala naravno iz strogog centra Beograda, iz kojeg se decenijama ispaljuju najotrovnije srbofobne strelice, piše Borba.

Đurović je, između ostalog, angažovana u Odboru za kulturu pri Crnogorskom nacionalnom savetu u Republici Srbiji, a uređuje i jedan portal.

Đurović je od 2011. do 2018. bila osnivač, a nekoliko godina i potpredsednica Jevrejske zajednice Crne Gore i zaista je zabrinjvajuće što ovakvi izlivi verske mržnje i netrpeljivosti dolaze od osobe koje je punih sedam godina bila u samom vrhu Jevrejske zajednice Crne Gore.

SKANDAL! Printscreen
 

Ove ogavne poruke dodatno dobijaju na značaju, ako se uzme u obzir tragična sudbina koju tokom Drugom svetskog rata zajedno delili jevrejski i srpski narod.

A ne treba smetnuti sa uma i da je sam vladika Nikolaj Velimirović bio zatočen u nacističkom logoru Dahau.

Podsetimo, ovogodišnja slava Beograda i Spasovdanska litija, 25. maja, biće u znaku reči svetitelja vladike žičkog i ohridskog Nikolaja Velimirovića.

 

 

 

Izvor: alo region

Komentari(0)

Loading