MITROPOLIT JOANIKIJE: "Trebaće im vremena da razumeju reči patrijarha"

alexander

20:00

Ostale vesti 0

Beograd -- Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije ocenio je da se iz uvreda iznetih na račun patrijarha Porfirija vidi da ga mnogi nisu razumeli.

MITROPOLIT JOANIKIJE: "Trebaće im vremena da razumeju reči patrijarha"
Alo

Kako je rekao mitropolit Joanikije, nisu želeli da ga razumeju i dodao da mu nije jasno kome smetaju njegove blage reči i poziv da se narod ne tuče na ulicama.

Mitropolit ukazuje da je patrijarh napadnut zbog izjave povodom početka božićnog posta u kojoj je pozvao svoj narod da se ne tuce po ulicama.

„Šta ce drugo da kaže srpski patrijarh kad vidi svoju duhovnu decu da se tuku pesnicama, motkama i kamenicama i jedni drugima razbijaju glave, nego da sa ocinskim bolom u duši pozove sve koji to cine da se ne biju nego da cuvaju jedni druge“, naveo je Joanikije u intervjuu za „Novosti“.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

On je dodao i da mu nije jasno kome smetaju blage reci patrijarha „svako je svakome potreban, ne možemo jedni bez drugih“, a onda poziva na mir i „dvojednu ljubav prema Bogu i prema bližnjem, što znaci (na ljubav) prema svakom coveku“.

„Ako nekome smetaju ovde navedene patrijarhove jevanđelske i očinske reci, onda taj treba da se zabrine za svoje duhovno stanje i zdravlje“, ocenio je mitropolit Joanikije.

Kaže i da ovim rečima patrijarh zastupa najširu slobodu licnosti, svakoga ko želi da se bori za dobro svog naroda i ujedno naznacuje na koji nacin se to dobro može postici. „Upozorava da se motkama i kamenicama ne može postici ništa dobro, kao što je davno rekao naš narod – da zlo dobra doneti neće“, ocenio je Joanikije.

On dodaje i da je onima koji su pre trideset godina na Terazijama vređali patrijarha Pavla trebalo dosta vremena da se za to pokaju.

„Ovima koji sada neosnovano prozivaju patrijarha Porfirija trebaće vremena da shvate širinu njegove misli i dubinu njegove brige i ljubavi za povereni mu narod“, oceniom je zaključio je Joanikije.

Pratite Region na Fejsbuku

Autor: alexander

Komentari(0)

Loading