DONETA PRESUDA: Julija Adlešić (22) osuđena na 19 meseci zatvora nakon što je naudila samoj sebi kako bi dobila NOVAC OD OSIGURANJA!

Alo Redakcija

08:27

Ostale vesti 0

Neverovatno!

DONETA PRESUDA: Julija Adlešić (22) osuđena na 19 meseci zatvora nakon što je naudila samoj sebi kako bi dobila NOVAC OD OSIGURANJA!
Foto: YOutubeprintscreen/Slovenske novice

Održano je ponovljeno ročište u predmetu Slovenke Julije Adlešič (22), kojoj se sudilo zbog pokušaja prevare i namernog povređivanja kako bi dobila novac od osiguranja. Naime, na današnjem ročištu njen partner Sebastien Abramov i njegovi roditelji Tinka Huskić Colarič i Gorazd Colarič priznali su krivicu.

Sebastien
Adlešič je osuđena na godinu i sedam meseci zatvora, a Abram na dve godine i pet meseci. Većinu kazne već su odslužili u zatvoru. Današnja presuda nije pravosnažma, a razmotriće se i eventualne žalbe.

Na upit zašto je tek sad odlučila da prizna krivicu, njen advokat je rekao kako je to lična odluka koja mora da sazri u čoveku.

Podsetimo, bez šake je ostala 4. januara 2019. Tvrdila je da se radi o nesreći koja se desila dok je rezala grane za ogrev motornom testerom. Nakon nekoliko dana zatražila je isplatu odštete od osiguranja s kojima je prethodno sklopila ugovor, no ljubljanska policija je vrlo brzo otkrila da se radi o čistoj prevari, u kojoj je Julija namerno odsekla ruku iznad zgloba samo kako bi se domogla novca.

A u tome svemu, otkrili su, nije bila sama. Kao pomagače su osumnjičili njenog dečka Sebastiena Abramova (30) i njegove roditelje i protiv svo četvoro podneli su krivične prijave. A priča ide tako, tvrdi tužilaštvo, da su još krajem 2018. detaljno planirali ovu prevaru i međusobno podelili uloge kako je izvesti je. Već tad su sklopili s pet osiguravajućih kuća polise osiguranja za slučaj nesreće s visokim predviđenim odštetama i rentom. Ubrzo su uplatili i prve rate polisa, pri čemu bi Julija dobila 1,1 milion evra odštete u slučaju invalidnosti, a već početkom prošle godine ostala je bez šake. Prema izveštajima policije, kako pišu slovenski mediji, sve se dogodilo u dvorištu budućeg svekra i njegove vanbračne partnerke (Sebastienovi roditelji su razvedeni), nakon čega joj je Sebastienov otac (64) pružio prvu pomoć i pozvao hitnu, ali odrezani deo ruke nije im predao. Ostavio ga je tamo.

Policija je odrezanu šaku pronašla i kasnije odnela u bolnicu, gde su doktori uspeli da joj prišiju, spasivši je od trajnog invaliditeta. No, ona se vratila nakon nekoliko dana tvrdeći da s rukom nešto nije u redu. Doktori su utvrdili da je ruku držala u zamrzivaču kako bi se operacija prikazala neuspešnom. Policija sumnja da je Juliju na ovo nagovorio upravo dečko Sebastien, kojem se još sudi i zbog ubistva devojke Sare Veber 2015. godine, a za šta on tvrdi da se dogodilo slučajno dok je čistio pušku. Julijina majka ističe kako je njena ćerka, kad je počela vezu sa Sebastienom, tražila sve više novca od njih te da joj se javilo nekoliko devojaka koje je iskorišćavao za svoje prevare i krađe. No Julija je na suđenju sve negirala i štitila sebe, kao i dečka, naglašavajući kako se radi o nesreći i da je Sebastien nije izmanipulisao, a od roditelja se distancirala.

– U dvadesetim godinama sam ostala bez ruke, moja mladost je uništena i potpuno je nerazumno da iko uopšte pomisli da to nije bila nesreća, a još manje da je cela porodica bila umešana. Negiram sve optužbe da se radi o krivičnom delu i prevari. Radi se o nesreći, o spletu nesrećnih okolnosti – govorila je tada Julija braneći se pred sudom i naglašavajući kako tvrdnje tužilaštva da je sve planirano godinu dana unapred nisu istinite i da za to nema dokaza.

Region.RS/agencije

Autor: Alo Redakcija

Komentari(0)

Loading