Republika Srpska

08:20

24 novembra, 2021

„PROTIV SMO MEŠANJA STRANACA!“ Dodik žestoko odbrusio protivnicima, a zatim izneo detaljne planove za BiH

U Republici Srpskoj ne postoji nikakvo ugrožavanje mira

Foto: Printscreen

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik kaže da je Republika Srpska posvećena miru i poštovanju Ustava i Dejtonskog mirovnog sporazuma, ali da očekuje to i od drugih.

Dodik je sinoć na sastanku sa generalnim sekretarom OEBS-a Helgom Marijom Šmid u Sarajevu naglasio da Republika Srpska poštuje teritorijalni integritet i ustavni poredak BiH i da nema plan za otcepljenje.

– U BiH kada je reč o Republici Srpskoj ne postoji nikakvo ugrožavanje mira. Mi poštujemo Ustav i ustavno uređenje BiH, ali smo protiv pravnog nasilja, neustavne BiH, nametanja zakona i mešanja stranaca. BiH može da funkcioniše, ali odluke treba da donose domaći političari konsenzusom, bez mešanja sa strane – poručio je Dodik.

Dodik je zahvalio na pomoći koju je OEBS pružao sve ove godine u BiH i izrazio uverenje u nastavak dobre saradnje, a Šmid je zahvalila srpskom članu Predsedništva BiH na lepim rečima o radu i delovanju OEBS u BiH.

Dodik je u tom smislu rekao da podržava inicijativu „Otvoreni Balkan“ koja je dobar put za ekonomski rast i napredak zemalja regiona i da ne vidi nijedan razlog da BiH ne bude deo toga.

Tanjug

Komentari (0)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.