Crna Gora

24 novembra, 2021

Pukla ljubav između DEMOKRATA i URE! Bečić: Poremetila su me saopštenja URA, na drugi način sam doživljavao Abazovića

Upitan da li je i dalje prijatelj sa vicepremijerom predsednik Skupštine je rekao da njihov odnos sada treba posmatrati na nivou političkog partnerstva, ali ne i više od toga

Foto: YoutubePrintscreen

Predsednik Skupštine Crne Gore i lider Demokrata Aleksa Bečić kazao je da će njegova stranka razmotriti svaki model izlaska iz političke krize koji usaglase Demokratski front i Građanski pokret URA, ali je neophodno da sadrži klauzulu da parlamentarnih izbora neće biti prije 2024. godine, kada im je redovni termin.

Bečić je, u emisiji „Press plus“ sa Rajkom Raičević na Adria Televiziji, rekao da je je svima potrebna stabilizacija političkih prilika, zbog čega bi bilo dobro da se u što skorijem roku postigne dogovor.

On je podsetio da je u jednom trenutku postignut dogovor 38 poslanika vladajuće koalicije o rekonstrukciji Vlade, a ta opcija bila je prihvatljiva i premijeru Zdravku Krivokapiću.

– „Međutim, najmanji politički subjekat u okviru parlamentarne većine se nije saglasio čak, naprotiv, bilo je, na neki način, opstrukcije rekonstrukcije. S druge strane, zbog protoka vremena drugi politički subjekt, odnosno kolege iz Demokratskog fronta su saopštile da odustaju od modela rekonstrukcije. Tako da je sada upravo na njima – na onima koji su bili protiv rekonstrukcije ili opstruirali model rekonstrukcije, a to su kolege iz Građanskog pokreta URA, kao i onima koji su odustali od modela rekonstrukcije, a to su kolege iz Demokratskog fronta, da usaglase model i njegove detalje i da nam ga ponude. Mi ćemo, nakon njihovog usaglašavanja, razmotriti jedan takav model i zauzeti stav. Naravno, da bi uzeli u razmatranje model, koji bi nam predložile kolege, neophodno je da sadrži klauzulu da izbora neće biti prije 2024. godine“ – kazao je Bečić.

On je istakao da su Demokrate uvek bili strana koja se trudila da bude deo rješenja.

– „Zato i sada kažem da nećemo razmotriti bilo šta što podrazumijeva održavanje vanrednih izbora ili što podrazumijeva da se neće ispoštovati izborna volja građana od 30. avgusta prošle godine. Sve što uključuje održavanje izbora kad im je i vrijeme – 2024. godine – uzećemo u razmatranje – naveo je Bečić.

On je potencirao potrebu da Demokratski front i Građanski pokret URA usaglase model izlaska iz političke krize.

Region.RS

Komentari (0)

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.