DODIK: Korupcija izgovor SAD za eliminaciju neposlušnih političara

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da pod izgovorom funkcionalnosti BiH američke diplomate forsiraju njenu unutarizaciju, a kriminal i korupcija su sumnjiv izgovor za eliminaciju političara koji ne pristaju na njihovu verziju BiH.

DODIK: Korupcija izgovor SAD za eliminaciju neposlušnih političara
EPA

Na pitanje da prokomentariše izjavu američkog ambasadora u BiH Erika Nelsona da su "sankcije za one koji podrivaju stabilnost na Zapadnom Balkanu na stolu", te da "nova verzija izvršne uredbe uključuje korupciju i mogućnost sankcionisanja onih koji podržavaju one koji podrivaju napredak", Dodik je odgovorio da pretnje sankcijama od američkih službenika kako u BiH tako i van nje nisu ništa novo, kao što nije novost ni to da se godinama uporno mešaju u unutrašnja pitanja u BiH.

Pozivajući se na Dejtonski sporazum, rekao je Dodik, upravo oni podržavaju njegovu devastaciju i razgradnju BiH na koju je Republika Srpska pristala 1995. godine.

"Nagledali smo se procesa koji su vođeni protiv neposlušnih političara, koji su nakon tih procesa postajali konstruktivniji partneri za taj dio međunarodne zajednice koju predvode SAD", istakao je Dodik.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

On je podsjetio da je nedavno u BiH boravio pomoćnik ministra finansija SAD koji se sastao sa ministrom bezbjednosti u Savetu ministara Selmom Cikotićem, protiv kojeg je nepunih mesec ranije podignuta optužnica za visoku korupciju.

"Sve to ne bi imalo obrise takve karikature da tema razgovora, kako se vidjelo iz medija, nije bila sankcionisanje kriminalnih grupa i kako SAD mogu pomoći BiH u borbi protiv organizovanog kriminala. Ako pomoćnik ministra finansija SAD nije znao ko je Selmo Cikotić, ambasador Nelson jeste", naglasio je Dodik.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading