DODIK: Ovako, nema šanse!

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska nije izašla iz ustavno-pravnog poretka već da traži vraćanje u ustavne okvire.

DODIK: Ovako, nema šanse!
EPA

Dodik je za HRT istakao da je Republika Srpska posvećena primeni Ustava BiH.


On je rekao da Bosni i Hercegovini nije mnogo toga dato Ustavom, tako da joj se ništa i ne uzima.

"Uzeto je Srpskoj, Federaciji BiH i konstitutivnim narodima i to nije dalo rezultate", rekao je Dodik, koji smatra da to mnogi u svetu razumeju.

Dodik je rekao i da bez trećeg entiteta nema nikakve BiH, kao i da je BiH maligno obolela i da nema šanse da uspe, prenosi RTRS.

"Pogotovo kada u ovom trenutku vidite da imate dva naroda koja izražavaju nezadovoljstvo trenutnim stanjem u BiH - Srbi i Hrvati, koji su s pravom ljuti na ovakav sistem u kojem se preglasavaju. Tačno onoliko glasova koliko Željku Komšiću treba da pobedi autentičnog hrvatskog predstavnika", rekao je Dodik.

Dodik je istakao da Hrvatima treba dozvoliti da izaberu svog autentičnog predstavnika.

"Ja se zalažem za takvu politiku i to bi moglo dati nekakvu šansu BiH. Ovako, nema šanse", poručio je Dodik.

Odgovarajući na pitanje o eventualnim sankcijama, Dodik je rekao da ima mnogo ljudi koji razumeju situaciju i da čak i oni koji prete sankcijama, oni vrlo dobro razumeju.

"Zato i prete sankcijama jer nemaju drugi odgovor, nemaju ustavnopravni odgovor, tako da ne mogu ništa drugo učiniti nego da pukom silom zadrže postojeće kršenje ustavnog poretka u BiH", naveo je on.

Kada je reč o novom izbornom zakonu BiH, Dodik je rekao da misli da taj zakon neće biti donet do proleća.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading