UDAR NA SRPSKU: Amerika uvela sankcije Dodiku, a evo kako je on komentarisao ovu mogućnost

Sjedinjene Države uvele dodatne sankcije Miloradu Dodiku

UDAR NA SRPSKU: Amerika uvela sankcije Dodiku, a evo kako je on komentarisao ovu mogućnost
Printscreen

Sjedinjene Američke Države proširile su listu sankcija koje se odnose na radnje koje se povezuju s korupcijom širom sveta, a od danas se na listi nalaze pojedinci i firme koje deluju u Bosni i Hercegovini.

Nakon što je Ministarstvo finansija SAD-a u decembru objavilo proširenu listu sankcionisanih osoba i kompanija iz Srbije, Hrvatske, Kosova i Bugarske, a koje se povezuju s korupcijom i drugim nezakonitim aktivnostima, „crna lista“ je sada proširena i na firme i pojedince iz Bosne i Hercegovine.

Prema ažuriranoj listi, sankcije Sjedinjenih Američkih Država, a koje su povezane s Bosnom i Hercegovinom, uvedene su za: Alternativna televiziju iz Banje Luke zbog povezanosti s Miloradom Dodikom i Miloradu Dodiku, članu predsedništva Bosne i Hercegovine, prenosi Klix.ba.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Ranije danas Dodik je komentarisao mogućnost uvođenja ovih sankcija.

"To su njihove sankcije, nisu naše. Kaže da nisu sveto pismo. Nemam nameru da tražim vizu za Ameriku, pa makar mi sutra ukinuli sankcije", rekao je Dodik, te dodao da je ne može zamisliti zemlju u kojoj se, kako navodi, poput Bisere Turković, ministri raduju sankcijama za svoje građane.

"Krajnje je vreme da počnemo imenovati specijalne izaslanike da se bore protiv korupcije u Americi, ili Britaniji, da počnemo uvoditi sankcije", poručio je Dodik, dodajući da je to sarkastičan odgovor.

Izvor: klix

Komentari(0)

Loading