DODIK: Predsednik Vučić, predsednik Turske Erdogan i Milanović su rešenje za prevazilaženje krize u BiH

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik pozdravio je razgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i turskog predsеdnika Redžepa Tajipa Erdoana o situaciji u BiH i njihovo zalaganje za poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH, te dodao da je sudbina BiH u dijalogu političara u konstelaciji Erodan, Vučić, Milanović.

DODIK: Predsednik Vučić, predsednik Turske Erdogan i Milanović su rešenje za prevazilaženje krize u BiH
EPA

"Zahvalan sam im na tome i podržavam nastojanje da se dijalogom dođe do rješenja u BiH što su juče i inicirali predsjednici Vučić i Erdogan. Republika Srpska sve vrijeme jasno se zalaže za poštovanje Dejtonskog sporazuma i dijalog političkih predstavnika tri konstitutivna naroda u BiH. Ni u jednom momentu Republika Srpska nije ugrozila mir i stabilnost u BiH, niti nam je to bila namjera, već insistiramo na poštovanju Ustava i onoga što je potpisano u Dejtonu", rekao je Dodik Srni upitan da prokomentariše jučerašnji razgovor Vučića i Erdoana o stanju u BiH.

Dodik je naglasio da je dijalog jedino rešenje za prevazilaženje svih problema u BiH.

On je podsetio da je prošle godine, prilikom susreta sa Erdoanom u Sarajevu, ukazao da je situaciju u BiH moguće rešiti kroz posredovanje predsednika Turske Erdoana, predsednika Srbije Vučića i Hrvatske Zorana Milanovića.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

"I sada sam mišljenja da bi oni mogli da doprinesu da dođe do dijaloga političih predstavnika tri konstitutivna naroda u BiH i rješavanja aktuelne situacije. Bilo čije drugo miješanje u dešavanja u BiH neće donijeti ništa dobro. Sudbina BiH je u dijalogu domaćih političara u konstelaciji Erdoan, Vučić i Milanović", poručio je Dodik.

Komentari(0)

Loading