NOVA ŠEMA: Filmskim novcem varali sve

Goran P. iz Novog Grada uhapšen je zbog sumnje da je naručio i stavio u opticaj filmski novac, saznaje Srpskainfo.

NOVA ŠEMA: Filmskim novcem varali sve
PU Doboj

Prema našim saznanjima, on je preko interneta naručio više desetina lažnih novčanica i onda ih stavio u opticaj, piše Srpskainfo.

U Policijskoj upravi Prijedor rekli su da su došli do operativnih informacija da se u opticaj stavljaju falsifikovane novčanice, te su preduzeli mere i radnje u cilju otkrivanja i rasvetljavanja krivičnog dela “Krivotvorenje novca” i pronalaska izvršioca.

– Preduzetim merama i radnjama pronađeno je i oduzeto ukupno 13 novčanica, a identifikovane su tri osobe koja su falsifikovani novac stavljali u opticaj. Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni G.P. iz Novog Grada putem interneta kupio repliku novčanica u apoenima od 50 i 100 konvertibilnih maraka koje su namenjene za filmsku upotrebu, tzv. filmski novac, koje je potom dao osumnjičenim Đ.S. iz Prijedora i D.K. iz Kozarske Dubice koji su novac dalje stavljali u opticaj – pojasnila je portparol PU Prijedor Zvezdana Alendarević.

Nakon kompletiranja predmeta Tužilaštvu BiH protiv navedenih biće dostavljen izveštaj za počinjena krivična dela „Krivotvorenje novca“.

Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da budu oprezni prilikom novčanih transakcija i da obrate pažnju na zaštitna obeležja novčanica, te ukoliko posumnjaju da se radi o lažnom novcu, odnosno o replici da o tome odmah obaveste nadležnu policijsku stanicu.

– Falsifikovane novčanice koje su u navedenom slučaju stavljene u promet su prepoznatljive po natpisu „Lažni novac“ koji se nalazi na prednjoj strani novčanice i natpisom „Samo za filmsku upotrebu replika kopija“ koji je štampan na zadnjoj strani novčanice – poručila je Alendarevićeva.

Izvor: blic.rs

Komentari(0)

Loading