Akcija STAZA: Pritvor za 11 ljudi

Sud BiH odredio je pritvor za 11 lica uhapšenih u akciji "Staza", osumnjičenih za organizovani kriminal, nedozvoljen promet velike količine droge, nezakonitu nabavku specijalističke opreme za uzgoj droga, kao i nezakonit promet oružjem, vojnom opremom i proizvodima dvojne namjene.

Akcija STAZA: Pritvor za 11 ljudi
Printscreen/Youtube

Pritvor je određen Miši Miljaniću, Milijanu Mijoviću, Milanu Raševiću, Vladanu Kovačeviću, Anđelku Miloševiću, Milanu Mićanoviću, Aleksi Mališu, Nemanji Prnjatu, Dušanu Mićanoviću, Rajku Grubaču i Milošu Kovačeviću.

Prema donesenom rešenju Suda, pritvor osumnjičenima može trajati najduže mesec dana računajući od dana hapšenja, odnosno do 1. marta, ili do nove odluke Suda, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

Pritvor je određen zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga u odnosu na sve osumnjičene, odnosno zbog opasnosti od bekstva, straha da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze i tragove važne za krivični postupak, uticati na svedoke, saučesnike ili prikrivače kao i zbog straha da će ponoviti krivično delo ili dovršiti pokušano.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Odbijen je predlog Tužilaštva BiH za određivanje pritvora prema osumnjičenim Tomislavu Petroviću i Miladu Jerkoviću, te su pušteni na slobodu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske u okviru akcije kodnog naziva "Staza" uhapsili su 19 lica i oduzeli više od 400 kilograma marihuane za koju se sumnja da su pripadnici ove grupe prokrijumčarili iz Crne Gore u BiH.

U akciji su učestvovali i pripadnici Uprave kriminalističke policije, Specijalne antiterorističke jedinice, Jedinice žandarmerije, te policijskih uprava Banjaluka, Istočno Sarajevo, Trebinje i Foča.

Izvor: rtrs.tv

Komentari(0)

Loading