Dodik: Ili zemlja svih građana, ILI JE NEĆE BITI

Banjaluka - Lider SNSD Milorad Dodik okrivio lidera SDA Bakira Izetbegovića za situaciju u BiH dodavši da će BiH ili biti država svih ili je neće biti.

Dodik: Ili zemlja svih građana, ILI JE NEĆE BITI
EPA

"Zbog maksimalistickih zahteva Bakira Izetbegovića i SDA nema Vlade FBiH već četvrtu godinu, nema izmena Izbornog zakona. Muslimani biraju dva člana Predsedništva, Hrvatima se uzimaju osnovna prava, a pokušaj disciplinovanja Srba je u toku", rekao je Dodik za Srnu, a preneo RTRS.

Upitan da prokomentariše Izetbegovićevu izjavu da je Dodik kriv za stanje u BiH, pa i odlazak mladih, predsednik SNSD je naveo da "u FBiH nema Milorada Dodika, pa je nejasno ko nije u stanju da četiri godine primeni rezultate izbora, ko ne može da poveća penzije i plate tamo, ko ne može da zadrži mlade tamo".

"Otac Izetbegović je zbog BiH žrtvovao mir. Meni izgleda da je sin Bakir zbog vlasti spreman da žrtvuje BiH. A i jedan i drugi su žrtvovali istinu, ovaj ratnu, ovaj posleratnu. Zato smo godinama u jednoj te istoj tački i iz nje se nećemo pomeriti sve dok Izetbegoviću neko ne objasni da BiH nije islamska država i da mu je nije ostavio babo u amanet. Ili će biti država svih ili je neće biti", poručio je Dodik.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Izvor: TANJUG

Komentari(0)

Loading