UBISTVO INSPEKTORA NARUČENO "SKAJPOM": MUP RS rasvetlio likvidaciju načelnika kriminalističke policije Prijedor Radenka Bašića

ALEKSANDAR Miljatović iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je ubio načelnika prijedorske kriminalističke policije Radenka Bašića. Miljatoviću su lisice stavljene u porodičnoj kući u Laktašima, saznaju "Novosti" iz izvora bliskih MUP RS.

UBISTVO INSPEKTORA NARUČENO "SKAJPOM": MUP RS rasvetlio likvidaciju načelnika kriminalističke policije Prijedor Radenka Bašića
Printscreen/Youtube

Priznao je zločin nakon što je pao na poligrafu. Policija RS je proteklog vikenda uhapsila na širem području Banjaluke 20 osoba u sklopu istrage ubistva načelnika Bašića i oni se nalaze na krim - obradi.

- Miljatović je ispričao istražiocima da je ubistvo naručio Dalibor Railić zvani Dugi iz Prijedora, koji se već nalazi u pritvoru, te da je on bio direktni izvršilac. U zločinu je učestvovala još jedna, Miljatoviću veoma bliska osoba, koja ga je vozila pre i posle ubistva, tvrdi izvor iz policije. Inače, kako se saznaje, Railić i Miljatović su duži period preko "Skajpa" dogovarali likvidaciju načelnika Bašića.

Prema nezvaničnim informacijama, motiv naručivanja ubistva načelnika Bašića je rad policije u Prijedoru koja je postizala odlične rezultate u otkrivanju i hapšenju dilera narkotika i tako "kvarila" posao Railiću.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Inače Miljatović je već osuđivan za ubistvo, i to pre 14 godina, kada je u Okružnom sudu u Banjaluci osuđen na šesnaest i po godina zatvora zbog monstruoznog ubistva Saše Ilića Španca (31) na parkingu ispred Kliničkog centra u Banjaluci. Zajedno s njim zbog ubistva je osuđena njegova tadašnja devojka Jelena Tegel na 15 godina. Budući da su oboje tada imali po 19 godina, u medijima su prozvani za banjalučke "Boni i Klajd".

Telo Saše Ilića dvojac je ubacio u gepek Ilićevog BMV-a i odvezli su se do kanjona Vrbasa, gde su bacili žrtve. Motiv im je bio skupoceni auto.

UBISTVO

RADENKO Bašić, načelnik kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor, ubijen je 21. marta u jutarnjim časovima na pešačkom mostu nedaleko od zgrade u kojoj živi. NJemu je ubica prišao s leđa i ispalio jedan metak u potiljak.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading