UBICA SVE PRIZNAO: Atentat je bio NARUČEN, 50.000 evra za NJEGOVU glavu

Aleksandar Miljatović je prilikom ispitivanja u policiji priznao da je ubio načelnika kriminalističke policije PU Prijedor, Radenka Bašića, kao i da je ubistvo plaćeno 50.000 evra.

UBICA SVE PRIZNAO: Atentat je bio NARUČEN, 50.000 evra za NJEGOVU glavu
Printscreen/Youtube

Izvor blizak istrazi otkriva kako je Miljatović ispričao da je naručilac ubistva Dalibor Railić zvani Dugi iz Prijedora, a koji se nalazi u pritvoru na osnovu odluke Tužilaštva BiH.

Osim Miljatovića, uhapšen je i njegov kum, koji prisustvovao dogovorima između njega i Railića.

Miljatović je nakon hapšenja doveden u službene prostorije, te je navodno pao prilikom ispitivanja na poligrafu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Nakon toga, sve je priznao inspektorima i ispričao do detalja kako je izvedena ova mučka likvidacija.

- Kada je suočen sa brojnim dokazima koje je policija prikupila protiv njega, odlučio je da sve prizna i da ispriča detalje. Doslovno je policiji ispričao kompletan plan likvidacije Bašića. Ispričao je kako ga je angažovao Railić, zatim kako je pripremano ubistvo i sam način izvršenja. Nakon toga, policijskim inspektorima je objasnio i kako se krio nakon ubistva, te da je dogovoreno da za ubistvo dobije 50.000 evra – kaže sagovornik.

Zašto je Railić naručio ubistvo Bašića juče se nije tačno znalo.

- Najverovatnije da je Railić saznao da Bašić ima neke informacije o njemu, zbog kojih bi mogao završiti u zatvoru – ističe izvor.

U vreme ubistva Miljatović je bio na zatvorskom dopustu.

Miljatović je osoba koja već iza sebe ima odsluženu kaznu za ubistvo. On je 2007. godine, zajedno sa tadašnjom devojkom Jelenom Tegel, ubio muškarca u Banjaluci. Zbog ovog slučaja oni su prozvani banjalučki Boni i Klajd.

Podsetimo, Bašić je ubijen 21. marta kada je oko 6.50 krenuo na posao u Policijsku upravu Prijedor. Ubica ga je čekao u blizini njegove zgrade u prijedorskom naselju Pećani, prišao mu s leđa i ispalio hitac u glavu.

 

Komentari(0)

Loading