DODIK: Zbog Eskobara i raznih mešetara BiH je u stanju kakvom jeste

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je zbog Gabrijela Eskobara i njemu sličnih mešetara koji su pravili karijere i uvećavali bogatstvo na BiH, ona došla u situaciju da je među lošim vestima Balkana.

DODIK: Zbog Eskobara i raznih mešetara BiH je u stanju kakvom jeste
EPA

Na pitanje da prokomentariše izjavu američkog specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara da je BiH izuzetak iz svih dobrih vesti o Zapadnom Balkanu, Dodik je odgovorio da su svi međunarodni predstavnici i razni izaslanici činili sve da BiH ostane u invalidnom stanju da bi se oni pojavljivali s pomagalima da ona prohoda.

- Svojim lošim izveštajima, koja su podržavali i mediji koje oni finansiraju, od BiH su napravili crnu tačku za investitore i danas oni pričaju o BDP BiH. Dejtonski mirovni sporazum, za koji se zalažu Srbi i Hrvat, a evo čujem kroz Eskobara i zvanični Vašington, neće muslimani, upravo oni koji uživaju podršku države u kojoj se ni Eskobaru nije mrsko baviti 30 godina politikom, ukazao je Dodik.

On je naglasio da BiH nije funkcionalna zbog izmena Dejtonskog mirovnog sporazuma koje su silom sproveli visoki predstavnici, a ne zato što je tako odlučio jedan političar ili jedan narod.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Kad smo već kod sposobnosti političara i njihovom angažovanju u privatnom sektoru, predlažem Eskobari da krene od sebe. Samo ga napominjem da privatni sektor ne poznaje sankcije koje su trenutno njegovo osnovno sredstvo za rad, istakao je Dodik.

Izvor: Tanjug

Komentari(0)

Loading