STRAŠNO Usmrtio dečaka (15) pa pobegao!

Sud u Prijedoru potvrdio je optužnicu protiv Nikole Đurđevića (26) zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Almedin Bahonjić (15).

STRAŠNO Usmrtio dečaka (15) pa pobegao!
Shutterstock

 

Osim za krivično delo ugrožavanje saobraćaja, Đurđević je optužen i za nepružanje pomoći povređenom dečaku, jer je nakon nesreće pobegao i nije pružio preko potrebnu pomoć, piše Srpskainfo.

Prema navodima iz optužnice, nesreća se dogodila 15. juna prošle godine oko 45 minuta posle ponoći u Kozarcu, na magistralnom putu Prijedor-Banjaluka.

Đurđević je vozio “audi 6” i udario dečaka pri brzini od 111 kilometara na čas i to na deonici puta, gde je ograničenje brzine bilo 50 kilometara na čas.

– Iako je bio svestan da na taj način može dovesti u opasnost život ljudi, dolaskom u neposrednu blizinu raskrsnice sa nekategorisanim putem za zaseok Gutići, prednjim desnim delom vozila kojim je upravljao udario u bicikl marke “KTM V-mas”, na kojem je sedio malodobni Bahonjić Almedin i koji se nalazio na desnoj kolovoznoj traci magistralnog puta posmatrano iz smera Prijedora – navodi se u optužnici Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru.

Nakon udara, dečak je zadobio teške telesne povrede u vidu preloma vratnog dela kičme, rascepa jetre, poremećaja disanja zbog višestrukog preloma rebara, nagnječina i rascepa pluća, od kojih povreda je istog dana i preminuo.

Umesto da stane i pruži pomoć povređenom dečaku, bahati vozač je nastavio voziti prema Banjaluci.

Ipak, nakon nesreće Đurđević se vratio na mesto nesreće, ali se pravio da nema veze s njom, pa je pitao okupljene šta se dogodilo.

Ubrzo je uhapšen i određen mu je pritvor.

Izvor: Blic

Komentari(0)

Loading