CVIJANOVIĆ ČESTITALA DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM: "Srpska je oslonjena na svoju tradiciju i identitet"

Predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom 9. maja - Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, uputila je čestitku građanima Srpske u kojoj je poručila da je srpski narod podneo ogromne žrtve koje obavezuju na negovanje sećanja na slavnu istoriju, ideale i vrednosti na kojima je počivala Narodnooslobodilačka borba i odbrambeno-otadžbinski rat.

CVIJANOVIĆ ČESTITALA DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM: "Srpska je oslonjena na svoju tradiciju i identitet"
Printscreen/Instagram

Ona poručuje da dan kada je pobeđen fašizam, najveće zlo koje je čovečanstvo iznedrilo, predstavlja jedan od najznačajnijih i najsvetlijih datuma i prilika da se oda dužna pošta herojima koji su položili svoje živote za stvaranje boljeg i pravednijeg sveta.

"U borbi za slobodu i goli opstanak, srpski narod je, kao dio antifašističke koalicije, podnio ogromne žrtve koje obavezuju da njegujemo sjećanja na našu slavnu istoriju, ideale i vrijednosti na kojima je počivala Narodnooslobodilačka borba i odbrambeno-otadžbinski rat," navedeno je u saopštenju iz Kabineta predsjednika Srpske.

Cvijanovićeva ističe da je upravo zarad onih koji su nas svojim delima ostavili na boljoj strani sveta, zadatak svih nas da dosledno zastupamo istorijsku istinu o oslobodilačkim borbama i da taj duh prenesemo mladim naraštajima kao zalog za budućnost.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

"Oslonjena na svoju tradiciju i identitet, Republika Srpska s ponosom obilježava važne istorijske datume i ostaje trajno posvećena slobodarskim idejama i civilizacijskim vrijednostima, izgradnji mira i stabilnosti," navodi Cvijanovićeva.

Dan pobede nad fašizmom obeležava se 9. maja u znak sećanja na taj datum 1945. godine, kada je stupila na snagu bezuslovna kapitulacija nacističke Nemačke, čime je završen Drugi svetski rat u Evropi.

Komentari(0)

Loading