PRESUDA ZA INCEST: Dobio pet ipo godina robije za obljubu sestre

Okružni sud u Doboju osudio je P.M. i B.K. zbog obljube devojčice G.M. na pet i po godina, odnosno godinu zatvora.

PRESUDA ZA INCEST: Dobio pet ipo godina robije za obljubu sestre
Printscreen

Kako se navodi u presudi, neutvrđenog dana tokom leta 2016. godine, P.M. u kući u kojoj je živeo sa sestrom G.M. (2005), u nameri obljube i znajući da mu je ista sestra i da je mlađa od 15 godina, u noćnim časovima dok je ležala na svom krevetu, došao je i legao pored nje.

"Rukama ju je dodirivao po tijelu, svukao joj je donji veš i rukom dodirivao u predjelu polnog organa", navodi se, između ostalog, u presudi i dodaje da je potom ponovo od sredine 2018. godine pa do septembra 2019. godine u više navrata imao polni odnos sa sestrom u njihovoj kući.

"On je učinio krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina", dodaje se u presudi.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Dalje se navodi da je B.K. neutvrđenog dana sredinom 2019. godine, a nakon što je u njegovo dvorište došla G.M., znajući da je dete mlađe od 15 godina i da postoji velika nesrazmjera u zrelosti i uzrastu između njih dvoje, u nameri zadovoljenja svog polnog nagona, ušao s njom u svoju veću kuću i zatvorio vrata.

"Potom je sa G.M. prešao u drugu manju kuću, gdje su zajedno legli na krevet", navod se u presudi gdje su izneseni detalji ovog krivičnog djela 'obljuba sa detetom mlađim od 15 godina'.

Pored toga, G.M. se s imovinskopravnim zahtevom upućuje na parnicu, dok je B.K. obavezan da nadoknadi troškove krivičnog postupka i to 771,87 KM na ime stvarnih troškova i 150 KM na ime paušala u roku od 30 dana od dana pravnosnažnosti presude, dok se P.M. oslobađa od obaveze da nadoknadi troškove krivičnog postupka i isti padaju na teret budžetskih sredstava suda.

Komentari(0)

Loading