BEBA TEŠKO POVREĐENA U UDESU: Helikopterom prebačena za Beougrad

Povređenu bebu od četiri i po meseca iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) iz Banjaluke u Beograd uspešno su transportovali pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske.

BEBA TEŠKO POVREĐENA U UDESU: Helikopterom prebačena za Beougrad
Printscreen/Youtube

Beba, koja je u saobraćajnoj nesreći zadobila teške povrede, traumu glave i frakturu obe butne kosti, prethodno je u UKC u Banjaluci transportovana iz UKC-a Sarajevo, saopšteno je iz Helikopterskog servisa Republike Srpske.

Vazdušni medicinski transport iz Sarajeva za Banjaluku obavljen je u prepodnevnim časovima u sredu, 25. maja, dok je povređena beba u Beograd, radi daljeg lečenja, transportovana juče.

Iz Helikopterskog servisa su pojasnili da su, zbog ozbiljnosti povreda bebe, lekari iz UKC Republike Srpske doneli odluku da se dete transportuje u Beograd radi boljeg zbrinjavanja i daljeg toka lečenja.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

"Uspješnom koordinacijom medicinskih timova iz svih medicinskih ustanova koje su bile uključene u zbrinjavanje povrijeđene bebe i zahvaljujući vazduhoplovno-tehničkom osoblju Helikopterskog servisa uspješno je izvršen i jučerašnji, veoma kompleksan i zahtjevan vazdušni medicinski transport", navodi se u saopštenju.

Iz Helikopterskog saveza Republike Srpske istakli su da im je to bio 22. vazdušni medicinski transport u ovoj godini.

Komentari(0)

Loading