DODIK O POSEBNOJ SEDNICI NARODNE SKUPŠTINE RS: Nisu pozvani ambasadori koji ne žele da dođu

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je ruski ambasador Igor Kalabuhov iskazao zainteresovanost da prisustvuje predstojećoj posebnoj sednici Narodne skupštine Srpske, što Srpska uvažava i poštuje, ali da neće biti pozvani oni koji ne žele da dođu.

DODIK O POSEBNOJ SEDNICI NARODNE SKUPŠTINE RS: Nisu pozvani ambasadori koji ne žele da dođu
EPA

Dodik je istakao da bi i ostali ambasadore bili pozvani na sednicu ako bi pokazali da to žele, ali, imajući u vidu raniju praksu da oni budu pozvani, a onda to ignorišu, prikladno je da se i ne pozivaju oni koji ne žele da dođu.

"Anketirali smo ambasadore, a onda su rekli da neće doći ako tu bude ruski ambasador. Da im mi ne bismo davali priliku da im šaljemo pozive, onda oni 'seire' što nisu došli i kao nešto ignorišu, nismo ih ni pozvali", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je rekao da želi da informiše Narodnu skupštinu o saznanjima koja ima u vezi sa aktuelnim trenutkom na međunarodnom političkom planu, koji je rezultat sukoba u Ukrajini.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

"Takođe, neophodno je i da iznesemo različita viđenja koja možemo da spoznamo i sa Zapada i sa Istoka, da damo našu procjenu i naše viđenje na koji način će se kretati svijet i kako ćemo se mi odnositi prema tome", rekao je Dodik.

On je naveo da bi rasprava trebalo da bude interesentna, te je pozvao poslanike u Narodnoj skupštini Srpske da budu kreativni.

Dodik je naglasio da je Narodna skupština najviši zakonodavni i politički organ u Srpskoj i da su politička pitanja o geostrategiji i geopolitici u nadležnosti Srpske, imajući u vidu da se Predsedništvo BiH bavi pitanjima međunarodne spoljne politike.

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je za ponedeljak, 6. juni, posebnu skupštinsku sednicu na kojoj bi trebalo da bude razmatrana informacija o međunarodnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji - mesto i uloga Republike Srpske. Sednica je sazvana na zahtev srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Na sednicu su pozvani predsednici parlamentarnih političkih partija i imaće mogućnost da se obrate na sednici u trajanju do 10 minuta.

Dodik: Deklaracija u Bundestagu predstavlja igru nedoraslih političara

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da deklaracija u Bundestagu, koju je "pisao muslimanski lobi", predstavlja "igru nedoraslih političara" i da je iznenađujuće da je jedna ozbiljna zemlja poput Nemačke sebi dozvolila toliko neobjektivnosti.

"Ukoliko zaista želite pomoći, saslušajte sve strane i ne pristupajte površno odnosima u BiH", naveo je Dodik na svom "Tviter" nalogu.

Dodik je istakao da su u svim njihovim deklaracijama samo Srbi i Hrvati krivi, a muslimani ne.

"Mora se priznati da muslimanski lobisti dobro odrađuju posao. U takvoj Izetbegovićevskoj BiH, kakvu pokušavaju da nametnu, jasno je, nema mjesta za Srbe i Hrvate. Žalosno za Njemačku i njihovu spoljnu politiku", naglasio je Dodik.

Komentari(0)

Loading