DODIK PUTUJE U RUSIJU, SASTAJE SE SA PUTINOM!

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik najavio je danas u Šipovu da će se u utorak sastati sa ministrom inostranih poslova Rusije Sergejom Lavrovom u Beogradu, dok je za 17. jun najavio susret sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Rusiji.

DODIK PUTUJE U RUSIJU, SASTAJE SE SA PUTINOM!
EPA

- Od nas se stalno traži da se priključimo sankcijama Rusiji, ali to nećemo učiniti. Moja obaveza je da našem narodu obezbedim stabilnost – poručio je Dodik, prenosi Srpskainfo.

Podsećamo, Milorad Dodik dobio je poziv za učešće na 25. Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

Dodik je naveo da ga je ruski ambasador u BiH Igor Kalbuhov, u ime organizatora, pozvao na ovaj forum u Sankt Peterburgu, piše RTRS.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će zajedno sa predsednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović u utorak u Beogradu razgovarati sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom o važnim pitanjima i temama koje su započete prošle godine.

- Reč je izgradnji gasovoda, izgradnji termoelektrana na gas, kao i drugim stvarima u vezi sa saradnjom u oblasti ekonomije. Moramo da sagledamo koje su to perspektive. Naredne sedmice boraviću u Sankt Petrburgu na ekonomskom forumu, na kojem se dogovara i moj sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom- rekao je Dodik novinarima u Stričićima kod Banjaluke.

On je dodao da rukovodstvo Republike Srpske radi i bori se da i u ovim teškim vremenima donese pozitivnu energiju.

- U nestabilnim vremenima moramo da odredimo naše ponašanje, uslovi rata u Ukrajini stalno nas determinišu, jedni od nas očekuju da budemo na strani samo jednih, a mi želimo da ostanemo neutralni – rekao je Dodik.

On je izrazio žaljenje zbog rata u Ukrajini i napomenuo da je Srbima i ukrajinski i ruski narod bratski narod.

- Zato ne možemo da budemo ni na jednoj strani, bez obzira što se rat odvija na ukrajinskom području apsolutno je jasno da je generisan globalnom odnosima i da je Ukrajina samo kolateralna šteta – rekao je Dodik.

Izvor: Blic

Komentari(0)

Loading