U PRIJEDORU POLAVLJENO VIŠE OD 200 OBJEKATA: Oštećena infrastruktura

Uprkos poplavama koje su se dogodile u Prijedoru, nije bilo potrebe za evakuacijom stanovništva, rekao je za Radovan Martić, starešina Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor.

U PRIJEDORU POLAVLJENO VIŠE OD 200 OBJEKATA: Oštećena infrastruktura
Printscreen/rtrs

Martić za RTRS kaže da su besanu noć proveli stanovnici Prijedora, ali da je najveći deo vode ispumpan.

Istakao je da je prvi zadatak jutros da se izvrši popravak nasipa, te obilazak naselja i praćenje stanja na terenu.

Martić navodi da za sada preciznu informaciju o poplavljenim objektima nemaju, ali da je poplavljeno više od 200 stambenih objekata.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Najviše vode bilo je u naseljima Vrbice i Topolik, na ulicama Slavka Rodića, Kozarska i Aleja Kozarskog odreda, te na putu od Pašinca ka Palančištu.

Draško Đenadija iz gradskog Odseka civilne zaštite naveo je da je kiša prestala padati noćas oko 3.00 časa i nakon toga je krenuo blagi pad rečice Miloševice.

"Sada su svi vodotoci u koritu. Na terenu nema vode nema poplavljenih objekata, a ima štete na putnim komunikacijama i inrfastrukturi. Očekujemo da službe mjesnih zajednica prikupe podatke", rekao je Đenadija.

On je dodao da je u naselju Vrbice ostalo vode po prirodnim depresijama da se ispumpa.

Starešina Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor Radovan Martić rekao je Srni da su vatrogasci prve dojave o zaplavljenim putevima dobili nešto iza 20.00 časova i da su od tada na terenu.

"Imali smo sedam zahtjeva za ispumpavanje vode i sve smo ispoštovali. Uklonili smo jedno oboreno drvo po dojavi, a sve ostalo vrijeme bili smo na usluzi kolegama iz civilne zaštite", naveo je Martić.

On kaže da se u naselju Vrbice našla ogromna količina vode i da je teška mehanizacija kopala rupu da se voda slije u nju, a onda su je vatrogasci odatle ispumpavali.

"To su minuti, to je dramatično, gledati kako voda u kratkom roku sa pet centimetara raste na 40. Brzina u reagovanju je neophodna", dodao je Martić.

U toku je sanacija nasipa u Vrbicama koji se popunjava vrećama sa peskom.

Komentari(0)

Loading