(FOTO) VOZILO EKSPLODIRALO U BANJALUCI: Mladić izvukao živu glavu u zadnji čas

Dragan Mandić, naučni saradnik u Poljoprivrednom institutu Republike Srpske i doskorašnji šef Zavoda za strna žita, juče je u Banjaluci u poslednji momenat izvukao živu glavu iz golfa koji je nedaleko od ove javne ustanove eksplodirao, a potom se i zapalio, saznaju mediji Srpske.

(FOTO) VOZILO EKSPLODIRALO U BANJALUCI: Mladić izvukao živu glavu u zadnji čas
Printscreen

Ova drama događala se oko 8.10 u banjalučkom naselju Lazarevo, nakon što je Mandić na obližnjoj benzinskoj pumpi nasuo plin, pre nego što će krenuti na službeni put za Derventu.

Ni slutio nije da će u jednom momentu doći do eksplozije, nakon čega je vozilo počeo da guta i plamen.

"Dobro sam, mada pod stresom", rekao je Mandić za "Nezavisne novine", te potvrdio da je, doslovno, u zadnji momenat uspio da se spase iz vozila.

Priseća se kritičnih momenata, na put se uključio brzinom od svega pet do deset kilometara na sat, nakon čega je iznenada došlo do jake eksplozije.

"Nakon baš jake eksplozije, uslijedio je plamen. Ugasio sam auto, raskopčao pojas, uhvatio telefon i torbicu, te dokumente. To sam uspio za pet-šest sekundi, izašao i pobjegao. Malo sam se uplašio, eksplozija me iznenadila, pa onda i plamen. Ja sam samo očekivao kad ćemo bukvalno i auto i ja otići u vazduh. Plinska boca je bila tu. Nisam se opekao, nisam povrijeđen", navodi Mandić.

Primijetili su to mladići iz obližnje firme, koji su imali protivpožarne aparate, te je jedan od njih počeo da gasi vatru. U međuvremenu je naišao i kamion čiji je vozač takođe priskočio u pomoć.

Stigli su tu, kako saznaju "Nezavisne novine", i mladići s benzinske pumpe. Neko je pozvao i vatrogasce, koji su takođe došli, s tim što je požar, prema Mandićevim rečima, već bio ugašen.

O svemu je, kako saznajemo, obaveštena i policija, a uzrok samozapaljenja će biti utvrđen naknadno. Vozilo je, kako nam je potvrđeno, odvezeno u auto-mehaničarsku radnju radi popravke.

Izvor "Nezavisnih novina" ističe da je sreća u nesreći to što je brzina kojom je kritičnih momenata išlo vozilo bila mala.

"Automobil se praktično nije bio ni ugrijao. Da se to desilo, te da je brina bila veća, ko zna šta bi bilo", navodi naš sagovornik.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading